AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-5-1

20

(2-0)

Yleisöä 2886

FC Lahti
4-2-4
vko.21 // 24.5.2016

Ennakko: Ilves-FC Lahti

Ennakko: Ilves-FC Lahti

Ilves kohtaa keskiviikkona FC Lahden Tammelassa.

FC Lahti metsästää kauden ensimmäistä vierasvoittoaan keskiviikkona Tampereelta, kun se matkustaa Tammelan stadionille Ilveksen vieraaksi.

FC Lahti matkaa Tampereelle allaan kaksi kirvelevää tappiota. IFK Mariehamn oli Kuhnureita vahvempi toissa ottelussa tylysti 3-0 ja perjantaina HJK taisteli pisteet Kisapuistosta 2-1-voitolla. "Kuhnureiden" ainokaisen iski kapteeni Mikko Hauhia.

Ilves on tasapisteissä FC Lahden kanssa. Lauantaina joukkue jäi ilman pisteitä Turussa, vaikka se hallitsi ottelua ja loi lukuisia maalipaikkoja. Hyökkäävässä roolissa häärivä Emile Paul Tendeng ja liukas Mikael Soisalo haastavat lahtelaispuolustuksen varmasti. Ilveksen ongelmana on kuitenkin ollut viimeistely, sillä joukkue on onnistunut liigassa maalinteossa vain kuusi kertaa.

Joukkueet kohtasivat talvella kahdessa harjoitusottelussa. Porissa Kotijoukkue-turnauksen finaalissa Ilves kaatui vasta rangaistuspotkuilla. Kiirastorstaina Mukkulassa molemmat joukkueet jäivät maaleitta.

- Todella yhtenäinen ja tiivisti puolustava joukkue, joka on parhaimmillaan suunnanmuutospelissä. Mitä vähemmän hallinnut, sitä paremmin pelannut. Hallitsi viime pelissä aneemista Interiä vastaan ja pelasi hyvin, vaikka hävisivätkin. Hyvä joukkue, joten meidän pitää pelata huolellisesti. Tarkka kuva siitä, mitä odotettavissa, analysoi lahtelaisten päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

- Ollaan saatu harjoiteltu Lahdessa huonoilla nurmilla, joten alusta ei tule yllätyksenä, Korkeakunnas heittää naurahtaen.

Tampereelle Lahti matkaa ilman Drilon Shalaa ja vatsataudissa olevaa Jussi Länsitaloa. Myös Pyry Kärkkäinen on kärsinyt vatsataudista ja hänen pelaamisensa on epävarmaa. Kokoonpanoon puolestaan palaa Mikko Kuningas.

Ilves on pelannut seitsemän sarjaottelua, joista viisi vieraskentällä. Saldona on kolme voittoa ja neljä tappiota. Viime lauantaina joukkue pelasi vahvasti Turussa ja loi puoli tusinaa loistopaikkaa, mutta kuin ihmeen kaupalla kotijoukkue FC Inter voitti ottelun numeroin 1-0 (0-0).

Ilveksen kokoonpanossa on muutama poissaolo. Puolustajat Antti Koskinen ja Heikki Aho, keskikenttämies Eero Korte sekä hyökkääjä Jonne Hjelm saattavat kaikki olla käytettävissä jo loppuviikosta, mutta keskiviikkona heitä ei kehissä nähdä.

Päävalmentaja Wiss näkee yhtäläisyyksiä tämän hetken Ilveksessä ja FC Lahdessa.

- Olen nähnyt FC Lahden kaksi viimeistä ottelua. Heillä on vähän sama tilanne kuin meillä, eli peli kulkee, mutta maalinedustoilla on ollut ongelmia. Mielenkiintoista nähdä kumpi joukkue pystyy tekemään henkisen noston keskiviikon kamppailuun, Wiss kommentoi.

- Olemme pelanneet pariin otteeseen Lahtea vastaan harjoituskaudella ja tiedämme miten he pelaavat. Ehkä muokkaamme hieman omaa pelaamistamme tähän otteluun.


Ilves-FC Lahti Tammelan stadionilla keskiviikkona 25.5. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, Ilveksen verkkosivut