AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-4-2

10

(0-0)

Yleisöä 1656

VPS
4-4-2
vko.21 // 25.5.2016

SJK:lle voitto Pohjanmaan derbyssä (SJK-VPS 1-0)

SJK:lle voitto Pohjanmaan derbyssä (SJK-VPS 1-0)

Simo Valakarin käskyttämä SJK kaatoi keskiviikkona VPS:n Pohjanmaan paikalliskamppailussa. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuluvan kauden ensimmäinen Pohjanmaan paikalliskamppailu päättyi SJK:n 1-0-voittoon VPS:sta.

Viidennellä minuutilla VPS sai vapaapotkun ja Pyry Soiri pääsi laukomaan jatkotilanteessa hyvästä paikasta, mutta laukaus karkasi selvästi yli maalin. SJK sai muutaman kerran pallon boksiin hyvään paikkaan, mutta VPS-puolustus pääsi keskityksiin väliin. 27. minuutilla Tarmo Kink pääsi laukomaan vasurillaan boksin rajalta, mutta laukaus epäonnistui. Pari minuuttia myöhemmin SJK sai jälleen kulmapotkun. Johannes Laaksonen keskitti ja Abdoulaye Meite puski, mutta VPS-vahti Evgeni Kobozev torjui.

SJK sai pallon kertaalleen maaliin ensimmäisellä puoliajalla. 34. minuutilla Roope Riski zippasi pallon maaliin Johannes Laaksosen syötöstä, mutta tilanne oli paitsio.

Ottelun 54. minuutilla Youness Rahimi nousi hienosti vasemmalta laidalta ja syötti Jussi Vasaralle maalille, mutta Ville Koskimaa pystyi blokkaamaan sen verran, että Kobozev onnistui torjumaan. Seuraavalla minuutilla Riski syötti ja Rahimi laukoi, mutta VPS-puolustus oli jälleen välissä.

Tunnin kohdalla VPS pääsi hetkeksi peliin mukaan SJK:n pitkän painostusvaiheen jälkeen. Andre Clennon rynnisti boksiin ja laukoikin hyvin, mutta Mihkel Aksalu torjui vedon kulmapotkuksi. Pian tämän jälkeen Loorents Hertsi syötti Clennonin läpi, mutta Mihkel Aksalun rohkea vastaantulo ja Clennonin liukastelu pitivät tilanteen 0-0:ssa. VPS sai perään kulmapotkun ja Jonas Levänen laukoi erinomaisesti, mutta laukaus kolahti kotijoukkueen onneksi tolppaan.

Timo Tahvanainen teki paluun pelikentille reilun kuukauden tauon jälkeen. Tahvanaisen pelissä ei näkynyt pitkä poissaolo pätkääkään, intoa vaan oli tavallistakin enemmän. SJK:ssa Tahvanainen on totuttu näkemään vasemman pakin paikalla, mutta tänään hän pelasi hyökkäyspäässä. Ottelu oli samalla Tahvanaisen uran 100. Veikkausliigassa.

Tuco harhautteli upeasti itsensä vetopaikkaan 80. minuutilla ja laukoikin hyvä. Kobozev torjui ja seurauksena oli kulmapotku, josta ei kuitenkaan tullut tulosta.

Ottelun ratkaisu nähtiin 88. minuutilla. Teemu Penninkangas pelasi hyvin vasemmassa laidassa ja syötti juoksuun Tucolle. Tuco nöyryytti kaksinkamppailussa Kevin Pethiä aivan totaalisesti ja antoi tämän jälkeen täydellisen pallon maalille Roope Riskille, joka puski voittomaalin.


RoPS-SJK Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 28.5. kello 16 ja IFK Mariehamn-VPS Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 29.5. kello 18.30. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.