AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-4-2

10

(0-0)

Yleisöä 1656

VPS
4-4-2
vko.21 // 24.5.2016

​Ennakko: SJK-VPS

​Ennakko: SJK-VPS

Simo Valakarin valmentama SJK isännöi keskiviikkona VPS:aa. (Kuva: Juha Tamminen)

Keskiviikkona pelataan kauden ensimmäinen Pohjanmaan paikallisottelu, kun SJK isännöi VPS:aa.

Pohjanmaan derby merkitsee kannattajille ja joukkueille jopa normaalia ottelua enemmän. Paikallispelit tuovat oman lisämausteensa liigakauteen.

- Paikallisottelut ovat aina kiihkeitä kamppailuja. Nyt molemmat joukkueet ovat pelanneet joitain hyviä otteluita ja joitain vähän heikompia. Molemmilla on varmasti edelleen halu kehittää omaa pelaamistaan. Mutta totta kai paikallispelissä on enemmän latausta, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Viime aikoina SJK on dominoinut paikalliskohtaamisia. Se on voittanut kahden viime kauden aikana joukkueiden kuudesta liigakohtaamisesta viisi. Yhteismaalit ovat SJK:n hyväksi 10-6. Viime talvena ryhmät kohtasivat Liigacupissa ja keväällä Suomen Cupissa, SJK voitti molemmat kohtaamiset samalla 2-1-tuloksella. Tämän kauden Veikkausliigassa joukkueet eivät ole vielä kohdanneet. SJK pelasi viime viikonloppuna vierasottelun KuPSin kanssa ja tasasi pisteet maalittomalla tasapelillä. VPS puolestaan voitti sunnuntaina kovassa väännössä Vaasan Kaarlen kentällä RoPSin 1-0. Keskiviikon kohtaamisessa historia ja sarjatilanne eivät kuitenkaan merkitse mitään. Vain se, mitä on tulostaululla ottelun jälkeen merkitsee.

Vaikka SJK:n alkukausi on ollut vaisu, VPS:n päävalmentajan Petri Vuorisen mukaan edessä ei ole helppo peli missään tapauksessa.

– Se riippuu miltä kantilta katsoo, mutta viimeisestä viidestä pelistä SJK on hävinnyt vain yhden. Veikkausliiga on tasainen sarja ja heillä on nyt hyvä trendi päällä. Tämä on yksittäinen peli ja vieläpä paikallispeli, joten se joka hoitaa oman leiviskänsä huolellisemmin, on vahvoilla, Vuorinen analysoi.

Myös Vuorisen mielestä paikallispelit tuovat mainiota väriä kauteen.

– Nämä ovat erityisiä pelejä meille. On todella hienoa, että näitä derbyjä on, Vuorinen painotti.

SJK:lla on muutama poissaolija VPS-pelistä. Mehmet Hetemaj, Richie Dorman, Timo Tahvanainen ja Matti Klinga ovat varmuudella sivussa.


SJK-VPS Seinäjoen Keskuskentällä keskiviikkona 25.5. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.


Lähde: SJK:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut