AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

03

(0-2)

Yleisöä 1392

KuPS
4-3-3
vko.21 // 25.5.2016

KuPS päätti IFK:n nollaputken (IFK Mariehamn-KuPS 0-3)

KuPS päätti IFK:n nollaputken (IFK Mariehamn-KuPS 0-3)

KuPS haki arvokkaat kolme pistettä Ahvenanmaalta voittamalla IFK Mariehamnin 3-0 (2-0). Samalla katkesi IFK Mariehamnin pitkä nollaputki omassa päässä. Kuopiolaisista maalinteossa onnistuivat Babacar Diallo, Azubuike Egwuekwe sekä Gbolahan Salami.

IFK Mariehamnilla oli vastatuulessa avausjaksolla muutenkin kuin voimakkaan tuulen takia. Vierailija KuPSilla oli avausjaksolla kaksi kulmapotkua, joista topparit Babacar Diallo ja Azubuike Egweukwe vuorollaan puskivat pallon ohi Walter Viitalan.

Pelillisesti IFK hallitsi kuitenkin avausjaksoakin hienokseltaan. KuPS ei juuri pystynyt omaa peliään pelaamaan ja pitkät pallot IFK:n puolustus selvitti helposti. Hyökkäyssuuntaan IFK loi paikkoja ennen kaikkea Amos Ekhalien kautta. Ekhalie laukoi kuitenkin useamman kerran maalivahti Johannes Kreidlin ulottuville, eikä itävaltalainen pudotellut irtopalloja niitä kärkkyneelle Aleksei Knagaskolkalle.

Heti tauon jälkeen nopea KuPS-hyökkääjä Faud Salami karkasi läpi, mutta laukoi pienestä kulmasta tolppaan. Hetkeä myöhemmin Tommy Wirtanen antoi liian löysän syötön taaksepäin, Salami pääsi väliin, laukoi ja Viitala torjui, mutta Salami iski paluupallosta numeroiksi 0-3.

Kolmen maalin tappioasemassa IFK löi vielä yhden vaihteen sisään ja ottelun loppu oli enemmän tai vähemmän KuPS-puolustuksen taistelua IFK:ta vastaan. Aleksei Kangaskolkalla oli parikin hyvää paikkaa, mutta ei onnistunut kavennuksen tekemisessä. Tätä lähemmäs Grönvitt ei kavennusta kuitenkaan päässyt ja KuPS vei pisteet vakuuttavin numeroin matkaansa.


IFK Mariehamn-VPS Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 29.5. kello 18.30 ja KuPS-HJK Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 29.5. kello 18.30. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut