4-3-1
vko.25 // 23.6.2016

RoPS vei Lapin derbyn (PS Kemi-RoPS 0-2)

Rovaniemen Palloseura vei Kemissä pelatun kauden ensimmäisen Lapin derbyn 2-0-lukemin. Maaleista vastasivat Eetu Muinonen ja Michal Mravec. Yleisöä oli paikan päällä upeat 3976.

PS Kemi onnistui kaikessa muussa paitsi tärkeimmässä eli maalinteossa ja pisteiden kahmimisessa. Ottelutapahtuma oli hieno, paikalla oli Sauvosaaren kaikkien aikojen ennätysyleisö 3 976 katsojaa, hieno tunnelma ja sää oli mitä parhain.

Ottelun ratkaisupelaaja oli RoPS:n slovakkivahvistus Michal Mravec. Hän antoi erinomaisen syötön Eetu Muinosen vasurilla laukomaan 0-1 -voittomaaliin ottelun 56. minuutilla. Tilannetta edelsi PS Kemin huolimaton pallonmenetys. Mravecin pelin pistesaldoksi muodostui 1+1, sillä hän nikkasi päällään ottelun toisen maalin Janne Sakselan antamasta kulmapotkusta, kun ottelua oli pelattu 70 minuuttia.

Pelin avausjakso oli hidastempoinen ja vaisu. RoPS hallitsi enimmäkseen palloa ja piti vauhdin minimissään. Maalipaikkoja joukkue ei saanut avausjaksolla aikaiseksi. PS Kemi piristyi jakson loppuhetkillä ja otti pelinhallinnan viimeisen viiden minuutin ajaksi. Punapaidat saivat luotua myös yhden erinomaisen maalintekopaikan, mutta RoPS:n maalivahti Antonio Reguero onnistui venymään huipputorjuntaan. Espanjalainen sai nipin napin näppinsä väliin Kalle Taimin ylänurkkaan suuntautuneeseen puskuun kulmapotkutilanteessa.

Myös toisen jakson alku kulki kemiläiskomennossa, saldona kuitenkin ainostaan kolme kulmapotkua, yksi vaarallinen keskitys sekä Cornelius Stewartin tolppalaukaus. PS Kemi sai vielä kahden maalin tappioasemassa kaksi loistavaa peräkkäistä tekopaikkaa. Vaihdosta kentälle tulleen Christian Eisselen tulisen vedon torjui maalivahti Reguero ja Kabyn kanuunan eteen ennätti Juuso Hämäläinen.

Ottelu päätti PS Kemin yli kaksi vuotta kestäneen tappiottoman putken Sauvosaaressa. Edellinen tappio tuli 7.6.2014 Kakkosen ottelussa AC Kajaania vastaan. Tuolloinkin ottelu päättyi 0-2. PS Kemi on nyt myös hävinnyt Veikkausliigassa ensimmäisen kerran kaksi ottelua perätysten.

FC Lahti - PS Kemi keskiviikkona 29.6. kello 18.30 Lahden stadionilla ja RoPS - FC Inter sunnuntaina 10.7. kello 17.00 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.