4-4-2
vko.21 // 26.5.2016

HJK:lle derbyvoitto HIFK:sta (HJK-HIFK 2-1)

HJK juhli Stadin derby -voittoa.

HJK otti torstaina ensimmäisen kiinnityksen Helsingin herruuteen voittamalla HIFK:n kiihkeässä paikallisottelussa 2-1 (2-1).

HJK siirtyi ottelun 2. peliminuutilla 1-0 johtoon heti ensimmäisestä hyökkäyksestään. Nigerialaislaitapakki Taye Taiwon keskitys vasemmalta laidalta leijaili boksiin, josta HJK-hyökkääjä Alfredo Morelos puski kauden viidennen osumansa HIFK-puolustajien estelystä huolimatta.

HIFK ei jäänyt ihmettelemään vaan nousi ottelun 5. peliminuutilla tasoihin. Joni Korhosen sivurajaheitto tavoitti rankkarialueelta toppari Jukka Sinisalon, joka voitti oman kaksinkamppailunsa ja sai jatkettua pallon päällään HIFK-kapteeni Esa Terävälle. Terävä ei kysellyt, vaan latasi pallon varmasti vasempaan alakulmaan.

11. peliminuutilla HJK:n Nikolai Alho antoi oikealta laidalta hyvän keskityspallon HIFK-puolustajien välissä odottaneelle Odulle, joka harhautti vastaantulleen HIFK-maalivahti Carljohan Eriksson ja siirsi HJK:n 2-1 johtoon. Tauolle siirryttiin näissä lukemissa.

Toisella puoliajalla HIFK sai luotua useamman maalipaikan laitojen kautta rakennetuilla hyökkäyksillä. Erityisesti vaihdosta kentälle tullut Fredrik Lassas toi lisää juonikkuutta pelinrakenteluun.

HIFK-hyökkääjä Juho Mäkelä laukoi hyvästä maalipaikasta yli ja Pekka Sihvolan laukauksen Thomas Dähne onnistui vaivoin torjumaan kulmapotkuksi.

Lisäajalla HIFK-toppari Tuomas Aholla oli vielä paikka tasoittaa ottelu, mutta Ahon yritys suuntautui ohi. Maaleja ei toisella puoliajalla nähty ja HJK voitti ottelun 2-1.

HIFK on nyt kymmenen pelatun ottelun jälkeen viimeistä edeltävänä joukkueena yhdeksällä sarjapisteellä. Erot ovat pieniä keskikastissa, sillä tähtirinnoilla on matkaa viidentenä olevaan Rovaniemen Palloseuraan vain kolme pistettä. HJK johtaa sarjaa 26 pisteellä.

HIFK-Ilves Sonera-stadionilla sunnuntaina 29.5. kello 18.30 ja KuPS-HJK Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 29.5. kello 18.30. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.