AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-5-1

23

(1-0)

Yleisöä 2344

SJK
4-5-1
vko.21 // 27.5.2016

Ennakko: RoPS-SJK

Ennakko: RoPS-SJK

Rovaniemen Keskuskentällä nähdään lauantaina tiukka vääntö Veikkausliigassa, kun vastakkain asettuvat viime kauden mestari Seinäjoen Jalkapallokerho ja hopeajoukkue Rovaniemen Palloseura.

RoPS aloitti kauden hyvin, mutta viime otteluissa ei hyvistä otteista huolimatta ole pistepussi karttunut.

- Voitoton jakso on kasvattanut joukkueen voitonnälkää. Jokainen meidän porukasta haluaa tehdä asiat paremmin kuin edellisessä pelissä eli voitonnälkä on jo kova. Myös vaihtopenkin miehet ovat harjoituksissa esittäneet hyviä otteita, RoPS-luotsi Juha Malinen toteaa.

SJK pääsee puolestaan otteluun hyvässä vireessä, sillä viimeisistä viidestä ottelusta on tullut kasaan kymmenen pistettä. Kolme viimeisintä peliä on mennyt tappioitta ja maalikin on pysynyt koskemattomana kahdessa viimeisimmässä ottelussa. RoPS puolestaan on ottanut viidessä viime ottelussaan vain yhden voiton ja pari tasapeliä. Sarjassa joukkueita erottaakin tällä hetkellä vain yksi piste ja voitolla SJK nousisi RoPS:n ohi viiden parhaan joukkoon.

- Varmasti ärsytetty joukkue tulee vastaan. Heillä on kaksi tappiota alla ja taatusti kova halu kääntää nuo voitoiksi. Meidän täytyy olla valmiina kovaan taisteluun, sanoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Joukkueet kohtasivat talvella Liigacupissa Oulun Heinäpään hallissa. Tuolloin SJK oli vahvempi 2-1 luvuin ja molemmat SJK:n maalit teki Roope Riski. Viime kaudella RoPS voitti kolmesta Veikkausliiga kohtaamisesta kaksi ja SJK yhden. Liigacupissa RoPS pudotti SJK:n jatkosta rangaistuspotkukilpailussa. Kaudella 2014 SJK haki voiton Rovaniemeltä kertaalleen ja voitti kotonaan toisen. Kertaalleen pelattiin tasan.

SJK:sta Jarkko Hurmeen korttitili tuli täyteen viime keskiviikkona Pohjanmaan derbyssa, jonka SJK voitti Roope Riskin kauden neljännellä osumalla. Siten Hurme joutuu huilaamaan tämän ottelun. Loukkaantumisen vuoksi ottelun missaavat myös Matti Klinga sekä Mehmet Hetemaj, jotka molemmat todennäköisesti nähdään pelikentillä kuitenkin jo maajoukkuetauon jälkeen. Timo Tahvanainen teki jo paluun viime keskiviikkona ja mies on mukana myös Rovaniemellä. Richie Dorman puolestaan pelasi viime viikolla SJK Akatemian mukana 50 minuuttia.


RoPS-SJK Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 28.5. kello 16. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut