AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-5-1

21

(2-0)

Yleisöä 1775

PK-35 Vantaa
4-4-2
vko.21 // 27.5.2016

Ennakko: FC Lahti-PK-35 Vantaa

Ennakko: FC Lahti-PK-35 Vantaa

FC Lahti pelaa lauantaina viimeisen pelinsä Kisapuistossa siirtyen sen jälkeen pelaamaan Lahden Stadionille. Lahden kunniavieras lauantaina on PK-35 Vantaa.

Lahti kärsi keskiviikkona 0-2 vierastappion Ilvekselle ja se oli joukkueelle jo kolmas peräkkäinen häviö. Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas vakuutti pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että jollain tapaa joukkuetta on heräteltävä. Näin myös meneteltiin pelin jälkeisenä päivänä.

- Me pidettiin pienryhmissä palaveri. Pelaajat sanoivat sanottavansa ja keskusteltiin hyvässä hengessä. Oli hyvin päättäväistä porukkaa. Täältä tullaan, Korkeakunnas kertoo.

- Käytiin hyökkäyspelin osalta asioita läpi harjoituksissa. Meillä on pelinavaamis- ja rakenteluvaiheet ihan ok, mutta murtautumisvaiheessa ei ole tarpeeksi liikettä ja luovuutta. Perjantaina ennen peliä käydään niitä puolustusasioita läpi. Samoista asioista kummassakin boksissa on kyse, aggressiivisuudesta ja liikkeestä kiinni. Molemmista päistä puuttuu sitä ja on vähän liian staattista sekä virkamiesmäistä pelaaminen ollut. Aika paljon on hallittu palloa viime peleissä. Pitää tehdä paremmin suunnanmuutos kotiinpäin ja se välitön prässi sekä kentän täyttäminen, Korkeakunnas jatkaa.

PK-35:n kauden alku on ollut myrskyisä. Kentällä vantaalaisryhmä on esittänyt ajoin varsin näyttävää pelaamista, mutta tulokset ovat jääneet usein laihaksi. Joukkueen espanjalaisvalmentajat Jose Riveiro ja Pablo Perez Urtaza irtisanoutuivat tehtävistään alkuviikolla. Heidän lisäkseen kuusi pelaajaa ei jatka tämän seurauksena.

Valmennusportaaseen päävalmentaja Shefki Kuqi sai kuitenkin jo pian täydennystä, kun Pasi Pihamaa ja Levi Earl liittyivät valmennustiimiin ja lauantain ottelun alla julkistettiin toppari Nosh A Lodyn sopimus joukkueen kanssa. Keskiviikkona punamustat saalistivat helpottavan 3-1-kotivoiton FC Interistä.

– Täytyy sanoa, että meininki on nyt erittäin hyvä. Sen huomaa, että joukkueessa ja pukukopissa on nyt hyvä fiilis. Tilanne rauhoittui hieman, kun viime aikoina ilmassa on ollut vähän epävarmuutta ja keskittyminen sekä ajatukset ovat olleet muualla, Kuqi totesi.

– Viimeisen pelin voitto oli aivan loistava. Se rentoutti tekemistämme. Osa pelaajista on jäänyt alkukaudesta vähemmälle vastuulle, mutta FC Interiä vastaan kaikki pelasivat erittäin hyvin. Penkiltä näki hyvin, miten pelaajat kasvoivat pelin edetessä. Alussa oli pientä jännitystä, mutta pelin edetessä myös yleisö heräsi ja meininki oli aivan loistava.

FC Lahden rivejä ovat loukkaantumiset verottaneet. Loukkaantumistilanne kuitenkin helpottaa hieman.

- Drilon Shala ei pelaa vieläkään. Perjantaina selviää Eullerin ja Hassan Sesayn tilanne. Pyry Kärkkäinen ja Jussi Länsitalo ovat mukana, Korkeakunnas kertoo.

Punamustien loukkaantuneet pelaajatkin lähestyvät jo pelikuntoa, mutta Kuqin mukaan Manevin, Äijälän ja Heinosen suhteen ei haluta ottaa minkäänlaisia riskejä.

– Emme voi ottaa heidän suhteensa mitään riskiä. Pelaajat ovat muutenkin vähissä, joten meillä ei ole varaa ottaa riskejä. Nyt pelin jälkeen tulee hyvä puolentoista viikon tauko, Kuqi sanoi.


FC Lahti-PK-35 Vantaa Lahden Kisapuistossa lauantaina 28.5. kello 16.Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, PK-35 Vantaan verkkosivut