AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

12

(0-2)

Yleisöä 2816

PK-35 Vantaa
4-4-2
vko.23 // 8.6.2016

Ennakko: HIFK-PK-35 Vantaa

Ennakko: HIFK-PK-35 Vantaa

HIFK ja PK-35 Vantaa kohtaavat torstai-iltana Helsingin Sonera stadiumilla.

HIFK on 11 pelatun ottelun jälkeen sarjataulukossa toiseksi viimeisenä yhdeksällä sarjapisteellä. PK-35 Vantaa on sarjajumbona yhdeksällä sarjapisteellä yhden ottelun enemmän HIFK:ta pelanneena.

HIFK on hävinnyt neljä edellistä otteluaan ja voitottomien otteluiden putki on venynyt kuuden ottelun mittaiseksi. Kauden kuudesta tappiosta viisi on tullut yhden maalin erolla. Ensimmäinen kolmasosa kaudesta olisi voinut sujua paremminkin pisteiden valossa, mutta fakta on se, että vielä on 22 ottelua pelaamatta ja yhteensä 66 sarjapistettä jaossa.

– Tuloksia täytyy tietysti katsoa kriittisesti, mutta pelaamisessamme on ollut paljon hyviä asioita. Lyhyesti summattuna: kun pallollinen peli on toiminut niin yleensä ollaan hävitty. Peli on itsessään riittävän nopeaa, muttei riittävän tehokasta ylhäällä. Tällä kaudella moni joukkue on hakenut puolustamalla pisteet meiltä, päävalmentaja Jani Honkavaara sanoo HIFK:n sivuilla.

– Lauomme keskimäärin yli 10 laukausta ottelua kohden, mutta tehoja pitäisi saada enemmän. Kun pelaamme pääosin kahdella kärjellä niin pitäisi saada enemmän tehoja aikaan. Palloa tulisi toimittaa enemmän vaara-alueelle ja se vaatii enemmän taitoa ja röyhkeyttä, Honkavaara jatkaa.

HIFK:n kokoonpanosta ovat sivussa Tommi Vesala, Jukka Halme, Emil Conti, Jere Piirainen sekä Pauli Kuusijärvi, joka on pelikiellossa. Yhden ottelun tällä kaudella loukkaantumisen takia pelannut Eero Peltonen alkaa lähenemään pelikuntoa.

Punamustien kapteeni Kim Raimi joutui jättämään kauden ensimmäiset kohtaamiset väliin, mutta nyt hän on valmiina tositoimiin tähtirintoja vastaan. Raimi ennakoi paikallisottelusta kovaa ja fyysistä vääntöä.

– Henkilökohtaisesti odotan ottelua kovasti, sillä olen missannut kaikki aiemmat HIFK-pelit ja vastapuolella on paljon kavereita. Kummallakaan ei ole ollut pisteillä hurraamista, joten huomenna lyödään varmasti kaikki paukut peliin pisteiden puolesta ja kaksinkamppailuissa ei säästellä.

– Jos potkiminen on samaa luokkaa kuin viime HIFK-pelissä, niin takaisin tulee, Raimi totesi ja lähetti samalla terveisensä naapurileiriin.

PK-35 Vantaan kokoonpanotilanne on paikallisottelun alla hyvä, sillä ainoastaan Altin Ademaj on loukkaantumisen takia ottelusta sivussa.


HIFK - PK-35 Vantaa Sonera stadiumilla torstaina 9.6. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.