PS Kemi
4-4-2
vko.23 // 9.6.2016

SJK kukisti PS Kemin (SJK-PS Kemi 1-0)

Alkukaudesta vaikeuksissa ollut SJK alkaa saada pelijuonesta kiinni. Nyt kukistui PS Kemi Jussi Vasaran maalilla 1-0.

SJK:n ensimmäinen hyvä maalipaikka tuli vartin pelin jälkeen. Tarmo Kink syötti boksiin Tucolle, jonka laukauksen Juhani Pennanen kuitenkin torjui. Jatkopalloon pääsi Roope Riski, mutta hänen puskunsa meni ohi maalin. Voisi melkein sanoa, että onneksi Riski oli paitsiossa, sillä edessä oli tyhjä maali. Seuraavalla minuutilla Saku Kvist avasi pitkällä syötöllä Billy Ionsille, mutta Abdoulaye Meite pääsi häiritsemään niin hyvin, että Ionsin veto karkasi selvästi yli maalin.

Puolen tunnin jälkeen SJK loi tukun hyviä maalipaikkoja. 32. minuutilla Teemu Penninkangas keksitti boksiin Tucolle, joka syötti vielä Roope Riskille. Riski laukoi, mutta veto meni selvästi ohi maalin. Seuraavalla minuutilla Riski pääsi laukomaan oikealta laidalta, mutta kulma oli melko pieni, eikä Pennasella ollut vaikeuksia torjua.

36. minuutilla Teemu Penninkangas keskitti vasemmalta laidalta takatolpalle Roope Riskille, jonka pusku jäi kuitenkin hiukan vaisuksi. Pari minuuttia myöhemmin Kemin Billy Ions pääsi laukomaan kulman jälkitilanteessa vapaasti maalin edestä, mutta veto meni yli maalin.

Ottelun ainoa maali nähtiin 44. minuutilla. Ensin Tuco pääsi kokeilemaan Jussi Vasaran esityöstä, mutta Pennanen torjui. Jatkopallo tuli ottelun parhaana palkitulle Teemu Penninkankaalle, joka sai muutaman kemiläisen estelyistä huolimatta keskitettyä takatolpalle Jussi Vasaralle, joka puski pallon maaliin. Maali oli Vasaralle kauden toinen. Penninkankaalle on nyt kasassa peräti viisi syöttöpistettä ja hän johtaa koko Veikkausliigan syöttöpörssiä.

51. minuutilla Tarmo Kink syötti Jussi Vasaralle, joka pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta laukaus jäi tällä kerralla hieman heppoiseksi. Myös Tuco ja Roope Riski pääsivät kokeilemaan pari minuuttia tämän jälkeen. Tucon laukaus meni ohi maalin ja Riskin laukauksen Pennanen torjui.

SJK:n 2-0-maali oli lähellä vartti ennen loppua. Matti Klinga keskitti ja Tuco pääsi laukomaan, mutta laukaus jäi aavistuksen verran liian keskelle ja Pennanen pääsi näppeineen väliin.

Vaikka PS Kemi painostikin lopussa, ei se saanut luotua maalipaikkoja. SJK:n 2-0-maali oli lähempänä kuin Kemin tasoitus. 87. minuutilla Henri Aalto keskitti ja Roope Riski puski yli maalin. Minuuttia myöhemmin Matti Klinga syötti Roope Riskille, joka pääsi hyvään maalipaikkaan, mutta veto suuntautui keskelle maalia ja Pennanen torjui.

Voitto oli SJK:lle seitsemäs perättäinen Keskuskentällä ja 10. perättäinen tappioton ottelu Keskuskentällä.

IFK Mariehamn-SJK Wiklöf Holding arenalla sunnuntaina 12.6. kello 13.30 ja PS Kemi-FC Lahti Sauvosaaren kentällä sunnuntaina 12.6. kello 13.30. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n verkkosivut