AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

10

(0-0)

Yleisöä 861

SJK
4-4-2
vko.23 // 12.6.2016

IFK Mariehamn kaatoi SJK:n (IFK Mariehamn-SJK 1-0)

IFK Mariehamn kaatoi SJK:n (IFK Mariehamn-SJK 1-0)

IFK Mariehamn jatkaa Veikkausliigan kärkikahinoissa, kun SJK kaatui Maarianhaminassa 1-0. Diego Assis onnistui maalinteossa 61. minuutin kohdalla.

Ensimmäinen puoliaika oli molempien joukkueiden osalta tarkkaa puolustamista, eikä maalipaikkoja syntynyt kovin paljoa. Jussi Vasara pääsi laukomaan ensiminuuttien aikana, mutta veto meni ohi maalin. Avauspuolikkaan paras maalipaikka tuli Aleksei Kangaskolkalle 20. minuutilla. Brian Span laukoi, veto otti kimmokkeen Abdoulaye Meitestä ja Kangaskolkka pääsi laukomaan täysin vapaasti, mutta viimeistely-yritys oli varsin heikko.

Seuraavalla minuutilla Roope Riski laukoi melko pienestä kulmasta, ja Walter Viitala torjui helposti. Pari minuuttia myöhemmin Teemu Penninkankaan pitkä avaus tavoitti Roope Riskin, joka harhautteli itsensä vetopaikkaan. IFK-puolustus pystyi kuitenkin blokkaamaan Riskin laukauksen. SJK sai kulmapotkun kymmenisen minuuttia ennen taukovihellystä. Pallo tuli takatolpalle Roope Riskille, joka keskitti Jesse Sarajärvelle. Jani Lyyski kuitenkin blokkasi Sarajärven syöksypuskun.

SJK suoritti tauolla kaksi pelaajavaihtoa. Jesse Sarajärvi ja Matti Klinga jättivät kentän ja tilalle tulivat Timo Tahvanainen ja Richard Dorman. Ottelu oli Dormanille ensimmäinen Veikkausliigassa viime kauden loukkaantumisen jälkeen. Dormanin tavoin myös Mehmet Hetemaj teki paluun kokoonpanoon ja pelasi viimeisen vartin.

49. minuutilla Tarmo Kink laukoi pallon maaliin, mutta tilanne oli paitsio. IFK Mariehamn siirtyi ottelussa johtoon 61. minuutilla, kun Diego Assis onnistui Aleksei Kangaskolkan syötöstä.

SJK pääsi hyvään vastahyökkäykseen pari minuuttia myöhemmin. Tarmo Kink syötti Roope Riskille, joka harhautti IFK-vahti Walter Viitalan, mutta laukaus heilutti vain sivuverkkoa.

72. minuutilla kotijoukkue sai vapaapotkun hyvästä paikasta. Diego Assisin laukaus oli hyvä, mutta Mihkel Aksalu venyi pallon tielle. Assis laukoi kovan kudin pari minuuttia myöhemminkin, mutta Aksalu torjui.

SJK:n syötöt ja ensimmäiset kosketukset olivat tänään heikkoja, eikä SJK saanut peliään rullaamaan missään vaiheessa. Lopussa lähempänä maalintekoa oli IFK. Aleksei Kangaskolkka pääsi laukomaan vastahyökkäyksen päätteeksi, mutta kova laukaus viuhui hieman takatolpan ohi.


IFK Mariehamn-PS Kemi Wiklöf Holding arenalla sunnuntaina 19.6. kello 18.30 ja SJK-HJK Oma SP stadionilla lauantaina 18.6. kello 13.30. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.