AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

10

(0-0)

Yleisöä 861

SJK
4-4-2
vko.23 // 11.6.2016

Ennakko: IFK Mariehamn-SJK

Ennakko: IFK Mariehamn-SJK

Sarjataulukossa toisena oleva IFK Mariehamn saa sunnuntaina vieraakseen vahvassa nousuvireessä olevan viime kauden mestarin SJK:n.

SJK matkusti jo perjantaina Turkuun, josta se jatkoi lauantaina lautalla Ahvenanmaalle ja Maarianhaminaan. Sunnuntaina SJK kohtaa siellä isäntäjoukkue IFK Mariehamnin klo 13.30 alkavassa Veikkausliigan ottelussa.

- Maarianhaminassa meitä odottaa hyvässä iskussa oleva IFK Mariehamn, joka on löytänyt itselleen hyvin sopivan pelitavan ja kovan joukkuehengen, arvioi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari sunnuntain vastusta lyhyesti.

IFK Mariehamn onkin parhaillaan sarjassa toisena ja kausi on heidän osaltaan alkanut ulkopuolisen silmin jopa yli odotusten. Kovassa vireessä on kuitenkin myös SJK juuri nyt, sillä se on noussut kuntopuntarin kärkeen, voittamalla kolme edellistä ottelua putkeen, keräten viimeisessä viidessä ottelussa 13 pistettä. Sarjassa Kerho on kuudentena, tasapisteissä PS Kemin ja KuPS:n kanssa. Edellä kolmantena oleva Ilves on vain pisteen päässä.

SJK ja IFK Mariehamn kohtasivat jo kauden alussa Seinäjoella, Jouppilanvuoren tekonurmella ja tuolloin Saarelaiset voittivat Dever Orgillin upeasta yksilösuorituksesta tulleella maalilla. Viime kaudella joukkueet pelasivat kerran tasan 1-1 ja SJK voitti kaksi muuta kohtaamista suurinumeroisesti, ensimmäisen Maarianhaminassa pelatun ottelun 3-0 ja Seinäjoen Keskuskentällä luvuin 4-0.

IFK Mariehamnin joukkueen kapteeni Jani Lyyski pelaa pelikiellosta sunnuntain otteluun ja joukkueensa puolustukseen. Viime kaudella ikävästi loukkaantunut, mutta sitä ennen kovassa iskussa ollut Albin Granlund teki paluun loukkaantumisen jälkeen viime ottelussa. Sivussa on varmuudella vain Jamaikan maajoukkueen matkassa Copa Americassa oleva Orgill.

SJK:n pelaajistosta on miehet terveinä ja siten vapaita valittaviksi sunnuntain kokoonpanoon. Ainoastaan hyökkääjä Ariel Tuco Ngueukam ja keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen ovat sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi. Sivussa on myös pitkäaikaisloukkaantunut Emil Lidman.

Pelikiellossa oleva kaksikkokin matkusti kuitenkin joukkueen mukana Ahvenanmaalle, sillä SJK jatkaa sieltä ottelun jälkeen maanantaina Vantaalle, missä se kohtaa keskiviikkona Suomen Cupin puolivälierässä PK-35 Vantaan. Siten SJK viettää yhteensä kuusi päivää tien päällä.


IFK Mariehamn-SJK Wiklöf Holding arenalla sunnuntaina 12.6. kello 13.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n verkkosivut