FC Lahti
3-1-0
vko.24 // 18.6.2016

HIFK ja FC Lahti tasasivat pisteet (HIFK-FC Lahti 2-2)

HIFK menetti kahdesti johtoasemansa FC Lahtea vastaan ja 90 minuutin jälkeen tulostaululla vilkkuivat 2-2-tasalukemat.

Ensimmäinen puoliaika oli todella tasainen eikä kumpikaan joukkue päässyt selkeille maalipaikoille. 37. peliminuutilla HIFK sai vasemmalta laidalta vapaapotkun, jota asteli antamaan Joni Korhonen. Korhosen sivuvapaapotku otti kimmokkeen FC Lahti-pelaaja Mikko Kuninkaan päästä ja takatolpalta HIFK-kapteeni Esa Terävä pääsi puskemaan tähtirinnat 1-0 johtoon kauden toisella maalillaan.

Puoliajalle lähdettiin HIFK:n 1-0 johdossa. FC Lahden valmennusjohto reagoi tappiotilanteeseen ja lahtelaisjoukkue suoritti tauolla kaksi pelaajavaihtoa.

Toisella puoliajalla FC Lahti onnistui nousemaan tasoihin 57. peliminuutilla, kun upeaa kautta pelaava 20-vuotias Jasse Tuominen pääsi puskemaan boksin sisältä vapaasti ilman estelyitä. Tuomisen voimakas pusku painui HIFK-maalin oikeaan alakulmaan. Maali oli kymppipaikalla viihtyvälle hyökkääjälle kauden kuudes.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin HIFK siirtyi 2-1 johtoon. Otto-Pekka Jurvainen sai hyvän pallon vasempaan laitaan ja Jurvaisen kierteinen vasemman jalan matala keskitys löysi takatolpan tuntumasta Matias Hännisen. Hänninen pääsi kasvotusten FC Lahden maalivahdin Tomi Maanojan kanssa ja Hänninen latasi pallon tyylikkäästi verkkoon. Maali oli 25-vuotiaalle Hänniselle kauden ja liigauran ensimmäinen.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä FC Lahti nousi tasoihin. Hassan Sessayn sisäänpäin kiertynyt keskitys kilahti tolppaan ja paluupallosta Ykkösessä huikeita maalimääriä paukutellut Kalle Multanen pääsi laittamaan pallon tyhjään maaliin. Maali oli Multaselle kauden ensimmäinen.

2-2 tasapelin myötä HIFK katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa. HIFK on sarjataulukossa 14 pelatun ottelun jälkeen viimeisenä 10 sarjapisteellä. Matkaa putoamisviivan paremmalle puolelle on neljä pistettä.

FC Lahti - PS Kemi keskiviikkona 29.6. klo 18.30 Lahden stadionilla ja PS Kemi – HIFK sunnuntaina 3.7. klo 18.30 Sauvosaaren kentällä. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.