Yleisöä 1556

4-5-1
vko.24 // 18.6.2016

RoPS kaatoi Ilveksen (RoPS-Ilves 1-0)

RoPS oli väkevämpi Ilvestä maalein 1-0 (1-0) lauantaina Rovaniemen keskuskentällä.

Ottelun ensimmäiset minuutit mentiin varsin tasaisissa merkeissä, mutta hiljalleen RoPS otti selkeästi pallonhallinnan itselleen. RoPS sai luotua vaarallisen hyökkäyksen 8. minuutilla, mutta Oluremin laukaus osui kuitenkin Ilves-puolustukseen.

10. minuutilla nähtiin maali. RoPS:n Oluremi syötti pallon hienosti keskikenttäpelaaja Robert Taylorille juoksuun ja mies laukoi kahdeksasta metristä upean tykityksen oikeaan yläpesään, 1-0. Samalla katkesi Ilveksen pitkä, noin 400 minuuttia kestänyt, nollaputki omassa päässä.

RoPS prässäsi jatkuvasti ylhäältä ja oli muutenkin pirteä. Vartin kohdilla kotijoukkueen Juha Pirinen laukoi kovaa vasemmalta ja Ilves-molari Mika Hilander nyrkkeili pallon kulmaksi. Kulmapotkutilanne päättyi Janne Sakselan puskuun, mutta Ilveksen onneksi pallo meni yli.

Ilves sai ensimmäisen tilanteensa reilun puolen tunnin kohdilla, kun nopean hyökkäyksen päätteeksi Tuure Siira pääsi laukomaan 20 metristä. Veto viuhui kuitenkin hieman ohi oikealta. Ilves pääsi peliin mukaan avausjakson loppua kohden, mutta tauolle mentiin kotijoukkueen ansaitussa 1-0-johdossa.

Ilves teki tauolla kaksi vaihtoa ja kentälle kirmasivat hyökkäyspään Ilves-konkarit Mika Lahtinen sekä Jonne Hjelm. Ilves saikin nopeasti pari hyvää hyökkäystä ja mm. Hjelm pääsi puskemaan läheltä, mutta ottelun parhaana palkittu saksalais-brasilialainen rovaniemeläismaalivahti Ricardo torjui. Keltapaidat oli toisella jaksolla kuin eri joukkue verrattuna ensimmäiseen 45-minuuttiseen.

Vierasjoukkue Ilves oli lähellä tasoitusta tunnin kohdilla. Reuben Ayarna syötti pallon boxiin, missä toppari Tatu Miettunen oli edellisen kulmapotkun jäljiltä paikalla. Pusku suuntautui kuitenkin harmittavasti puoli metriä oikealta ohi.

Toinen jakso mentiin jatkuvasti enemmän ja enemmän Ilveksen voimakkaassa komennossa. Senegalilaistaikuri Emile Paul Tendeng oli toisella jaksolla elementissään ja pääsi paljon palloon. 80. minuutilla Tendeng syötti taidokkaasti Hjelmin avopaikkaan, mutta Ricardo esitti upean lähitorjunnan. Heti perään Tendeng kikkaili taas väkevästi ja hänet kaadettiin. Tilannetta seuranneesta vaparista Lauri Ala-Myllymäki laukoi kovaa 20 metristä, mutta Ricardo nyrkkeili onnistuneesti.

RoPS puolusti tiiviisti joukkueena loppuun saakka eikä Ilves saanut luotua enää kovin vaarallista loppurymistelyä. Avausjakso oli rovaniemeläisten, toinen jakso tamperelaisten. Lopputulos 1-0 kotijoukkueelle.

PS Kemi - RoPS torstaina 23.6. kello 17.30 Sauvosaaren kentällä ja VPS – Ilves tiistaina 28.6. kello 18.30 Kaarlen kentällä. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.