AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

20

(1-0)

Yleisöä 2257

PS Kemi
4-5-1
vko.24 // 18.6.2016

Ennakko: IFK Mariehamn-PS Kemi

Ennakko: IFK Mariehamn-PS Kemi

PS Kemillä on edessään pitkä juna- ja laivamatka, kun joukkue matkustaa IFK Mariehamnin vieraaksi sunnuntain Veikkausliigaotteluun.

Kyseessä on kemiläisjoukkueen toinen vierailu Maarianhaminassa. Ensimmäinen kerta oli jo vuonna 2003, kun nousukarsinnassa Ykköseen PS Kemi hävisi vierasottelun lukemin 2-0. Tämän kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Rovaniemellä IFK Mariehamn oli kemiläisiä parempi voittaen 2-1.

Alkukauden sensaatiojoukkue IFK on tällä hetkellä tasapisteissä sarjakärki HJK:n kanssa. Hurjaan maalivireeseen yltynyt Dever Orgill on tehnyt jo kuusi maalia ja on maalipörssin jaetulla kärkisijalla, Diego Assisin säestäessä neljällä osumalla. IFK Mariehamn katkaisi kolmen ottelun voitottoman putkensa sunnuntaina päihittämällä kotonaan SJK:n 1-0.

"Kuninkaat" palasivat myös voittojen tielle sunnuntaina, kun FC Lahti kaatui uusitun takakentän avausottelussa Aleksi Gullstenin viime hetken maalilla 2-1. Ottelun kohokohtiin lukeutui pitkän loukkaantumisen jälkeen pelikentille palanneen Cornelius Stewartin kauden avausosuma. Voiton arvoa nostaa se, että kotijoukkue joutui pelaamaan vajaalla yli kaksikymmentä minuuttia Billy Ionsin punakortin jälkeen. Nyt pistesaldoon halutaan jälleen täydennystä, vaikka IFK Mariehamn vieraissa onkin yksi kauden vaikeimmista vieraspelikohteista.

IFK:n poissaolijoiden lista on käytännössä olematon. Hieno uutinen joukkueelle on Orgillin paluu edustustehtävistä Jamaikan riveistä Copa Americasta. Orgill on sunnuntaina jälleen "Grönvittin" riveissä muutaman viikon tauon jälkeen.

PS Kemiltä ovat edelleen poissa erinäisten vaivojen ja loukkantumisten myötä Aleksi Räihä, Janne Turpeenniemi ja Juho-Teppo Berg. Kapteeni Billy Ions on pelikiellossa seuraavat kaksi peliä.


IFK Mariehamn - PS Kemi Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 19.6. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, PS Kemin verkkosivut