Yleisöä 4075

4-4-2
vko.26 // 2.7.2016

Ilves kaatoi kotonaan SJK:n (Ilves-SJK 2-1)

Ilves paranteli asemiaan Veikkausliigassa kaatamalla SJK:n kotiyleisönsä edessä 2-1.

Ottelu käynnistyi tasaisesti, joskin SJK piti enemmän palloa. Ilves meni kuitenkin nopeasti johtoon, kun hienon hyökkäyksen päätteeksi Mikael Soisalo syötti oikealta laidaltaan upeasti boxiin, missä Lauri Ala-Myllymäki sijoitti pallon nätisti oikeaan alapesään, 1-0.

SJK ei kuitenkaan lannistunut, vaan 14. minuutilla nähtiin tasoitus. Virolaisvahvistus Tarmo Kink laukoi 25 metristä kertakaikkisen komean kanuunan oikeaan yläpesään ja Ilves-molari Mika Hilanderilla ei ollut saumoja, 1-1.

Vain pari minuuttia tuon tasoitusmaalin jälkeen SJK oli jälleen vaarallisena. Juonikas hyökkääjä Roope Riski syötti Tucolle, joka pääsi laukoman läheltä, mutta taas kerran erinomaisen ottelun pelannut Hilander torjui pallon näyttävästi kulmapotkuksi.

Molemmilla joukkueilla oli vielä hyvät maalipaikat ensimmäisen 45-minuutin lopussa. Ensin SJK:n Kink laukoi vapaapotkun 22 metristä karvan verran ohi oikealta ja sitten toisessa päässä loistavasti taistellut Ilveksen Tuure Siira pamautti oman vapaapotkunsa 20 metristä ylärimaan.

SJK hallitsi kenttätapahtumia toisen jakson alussa, mutta pitkät syöttöketjut eivät johtaneet maalipaikoille. Sen sijaan Ilves onnistui! Mahtavan ottelun pelannut keskikentän raataja Ala-Myllymäki pelasi pallon oikeaan laitaan paljon SJK-pakkien kanssa painineelle Antto Hilskalle, joka laukoi maalinedustalle ja lopulta Siira ehti takatolpalta sijoittamaan pallon tyhjiin, 2-1.

Ilves sai maalistaan todella paljon lisää energiaa ja joukkue dominoi peliä tovin. Pari kertaa pallo oli lähellä mennä SJK-maaliin, mutta vieraat kestivät. Kesken Ilves-painostuksen SJK:n Tucolla oli oiva maalipaikka, mutta Hilander oli jälleen edessä.

SJK oli lähellä tasoitusta 73. minuutilla Riskin päästessä laukomaan kulman jälkitilanteesta, mutta vakuuttavasti nivusvaivaisen kapteenin Antti Hynysen paikalla täydet 90 minuuttia pelannut laitapakki Antti Koskinen pelasti lähes maaliviivalta. SJK sai vielä pienimuotoisen loppurynnistyksen aikaiseksi, mutta Ilves puolusti järkevästi ja näin 2-1-kotivoitto oli tosiasia.

IFK Mariehamn-Ilves sunnuntaina 10.7. kello 17 Wiklöf Holding Arenalla ja SJK-PK-35 Vantaa perjantaina 8.7. kello 18.30 OmaSp Stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.