AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-5-1

21

(1-1)

Yleisöä 4075

SJK
4-4-2
vko.26 // 1.7.2016

Ennakko: Ilves-SJK

Ennakko: Ilves-SJK

Tammelan stadionilla pelataan lauantai-iltapäivällä erittäin mielenkiintoinen ottelu, kun Ilves saa vastaansa hallitsevan Suomen mestarin SJK:n.

Joukkueet kohtasivat toisensa huhtikuun lopulla Seinäjoella, jolloin Ilves voitti ottelun numeroin 0-2 (0-0) Mika Lahtisen ja senegalilaistaikuri Emile Paul Tendengin maaleilla.

Heikon alkukauden jälkeen kovaan vireeseen päässyt SJK on kerännyt viime otteluista paljon pisteitä. SJK on pelannut tällä kaudella 15 ottelua, joista se on voittanut kuusi, pelannut kaksi tasan ja hävinnyt seitsemän. Kasassa on 20 sarjapistettä. Viime ottelussaan tiistaina Turussa SJK haki 1-3-vierasvoiton FC Interistä.

Ilves on pelannut 13 ottelua, joista se on voittanut seitsemän ja hävinnyt kuusi. Kasassa on yhteensä 21 sarjapistettä. Viime ottelussaan tiistaina Vaasassa Ilves kärsi harmittavan 0-2-tappion VPS:lle.

- Ilves tulee varmasti sisuuntuneena viime tappiostaan meitä vastaan. Varsinkin kotistadionillaan, joten odotan siitä tiukkaa kamppailua. Se on kuitenkin kiva paikka vierailla, yleisö on lähellä ja tunnelma hyvä, sanoo SJK-luotsi Simo Valakari.

Lisämielenkiintoa otteluun tuo kahden Ilves-pelaajan voimakas SJK-tausta. Ilveksen serbitoppari Pavle Milosavljevic (kuvassa) oli vielä viime kaudella SJK:n kapteeni ja Ilveksen keskikenttäpelaaja Marco Matrone oli viime kaudella SJK:n varakapteeni. Kaiken lisäksi Matrone täyttää lauantaina 29 vuotta, joten todellinen juhlapäivä luvassa.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuu varmuudella kapteeni Antti Hynynen, joka loukkasi nivustaan viime tiistaina Vaasassa. Päävalmentaja Jarkko Wiss odottaa kovaa vastustajaa lauantaina Tammelaan.

- Meidän pitää pystyä parantamaan siitä mitä viimeiset kaksi peliämme ovat olleet. Pitää saada se meidän oma esitys sille tasolle, että meillä on mahdollisuuksia saada pisteitä lauantaina. Huippujoukkue vastassa. SJK:lta löytyy kokoa, nopeutta ja taitoa sopivassa suhteessa. Heidän materiaalinsa on leveä ja rutinoitunut. Kova haaste meille, kommentoi Wiss.

SJK:n pelaajistosta kaikki pelaajat ovat kunnossa, mutta Abdoulaye Meite on pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi. Ilvekseltä on todennäköisesti sivussa ainakin puolustaja Antti Hynynen, joka loukkaantui edellisessä ottelussa.


Ilves - SJK Tammelan stadionilla lauantaina 2.7. kello 16.00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, SJK:n verkkosivut