AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-4-2

10

(0-0)

Yleisöä 5902

FC Lahti
4-3-3
vko.27 // 7.7.2016

​Ennakko: VPS-FC Lahti

​Ennakko: VPS-FC Lahti

Vepsu sai kylmää kyytiä Lahdessa keväällä, mutta tuo tappio on käsitelty ja käyty läpi perusteellisesti jo ajat sitten. Tällä hetkellä Raidalla on hyvä vire päällä ja kaksi 2-0 -voittoa alla.

– Kaikki pelit ovat erilaisia. Pitää aina analysoida mitä pelin sisällä tapahtuu. Lahdessa meillä oli vaikeampaa, mutta niitä asioita on käyty läpi. Uskon, että tulee tasainen matsi. Lahti on monipuolinen joukkue, kommentoi VPS-luotsi Petri Vuorinen.

Lahdella on, kuten VPS:llakin, nuori joukkue. Tämä näkyy Vuorisen mukaan myös tulevien vieraiden pelaamisessa tietyllä tavalla. Ei sovi unohtaa sitäkään, että joukkueessa on yhtä lailla paljon kokemusta.

– Heillä on kokemusta puolustuslinjassa Kärkkäisen, Tanskan ja Hauhian muodossa. Nuoria pelaajia löytyy enemmän heidän hyökkäävistä pelaajistaan, joista muutama on onnistunut tällä kaudella hyvin. Heidän nuoret pelaajansa ovat nopeita, mikä näkyy etenkin heidän nopeissa hyökkäyksissään, Vuorinen analysoi.

VPS on harjoitellut tämän viikon Elisa stadionilla. Kenttä omaksuttiin nopeasti kodiksi.

– Montaa minuuttia siinä ei mennyt, kun jo tuntui, että olisimme kotona. Pelaajiltakin on tullut hyvää palautetta alustasta.

– Stadion on hieno. Se näyttää hyvältä niin kentän tasolta katsottuna kuin katsomostakin. Peliä näkee katsomosta korkeammalta, joten katsojilla on varmasti hyvät oltavat, Vuorinen luonnehti.

Stadionin on vaikuttanut myös maalivahti Evgeni Kobozevin silmään mainiolta.

– Tulee heti vaikutelma, kuin olisit tosi isolla stadionilla, joita näkee televisiossa. Akustiikka on todella hyvä. Toivottavasti paljon faneja saapuu lehtereille, Kobozev kertoi hymyillen.

Liikaa ei kuitenkaan saa keskittyä Elisa stadionin hienouteen, vaan pitää pitää fokus olennaisessa. Tätä painottivat niin Kobozev kuin Vuorinenkin.

– Uskon, että kaikki tiedostavat, että on uuden stadionin ensimmäinen ottelu, mutta sillä ei ole väliä missä pelaat, sillä sinun täytyy hoitaa kentällä oma tonttisi ja keskittyä täysin siihen, Kobozev pohti.

– Henkilökohtaisesti vaasalaisena valmentajana on upeaa, että pääsemme pelaamaan ensimmäisen pelin siellä, mutta pelin täytyy pysyä keskiössä. Ei voida tehdä liian isoa asiaa siitä, että nyt on tämä tietty peli ja uusi stadion. Silloin, kun keskityt itse peliin, muu unohtuu ympäriltä aika äkkiä, Vuorinen komppasi.

Kuhnurit lähtevät hakemaan kauden ensimmäistä vierasvoittoa luottavaisin mielin. Alla on maaliton tasapeli Kuopion Palloseuraa vastaan.

- Hyvä harjoitusviikko alla. Ihan hyvä edellinen peli, mutta tulos jäi vajaaksi. Tilanteita saatiin luotua ja hyvä pelillinen ilme. Hyvillä ja luottavaisin mielin kohti peliä, Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas aloittaa.

Yksi syy joukkueen kehnoon vierassaldoon on selitettävissä helppojen maalien päästämisellä useassa vierasottelussa.

- Meillä on käynyt lähes jokaisessa pelissä niin, että on annettu halpa maali eteen. Vaikea on vieraissa nousta, kun kotijoukkue päässyt johtoon ja saanut hyvää fiilistä. Viime vuonna oltiin yksi parhaista vierasjoukkueista. Muutama hyvä vieraspeli ollaan pelattu tälläkin kaudella. Ei olla asiaa liikaa mietitty ja murehdittu. Jokainen peli on uusi mahdollisuus ja aina voittoa haetaan vaikka olisi kuka vastassa. Korostuu ensimmäisen maalin merkitys. Takaa-ajoasemaan kun joutuu, niin pelin luonne muuttuu. Puolustuspelaaminen ei ole vieraissa ollut riittävän hyvää, Korkeakunnas näkee.

Lahti on kohdannut VPS:n kertaalleen tällä kaudella. Tuolloin Lahti oli Kisapuistossa selvästi vahvempi osapuoli ja kukisti vaasalaiset lukemin 4-0. VPS on tehnyt pieniä viilauksia pelitapaansa, mutta koko ideologiaa ei ole lähdetty muokkaamaan uuteen uskoon.

- Edelleenkin he haluavat hallita palloa ja saada sitä kautta hyviä tuloksia. Hyökkäävät aika hitaasti. Jamaikalais kärkipari Steven Morrissey ja Andre Clennon sekä Pyry Soiri pystyvät nopeaan suunnanmuutospelaamiseen. Ei ehkä niin yltiöpäistä halua hallita palloa enää ja parempi tasapaino heidän pelaamisessaan kuin alkukaudesta. Se oli aika helppo peli meille silloin, Korkeakunnas avaa.

Lahden pelaajatilanne on elänyt ottelun alla.

- Menee yksi yhteen, kun Hassan Sesay on takaisin käytettävissä, mutta Boris Tatar on out. Drilon Shalan vaivat jatkuvat, ei ole mukana. Santeri Hostikka on edelleen pois, mutta pitäisi olla jo seuraavassa pelissä mukana. Duarte Tammilehto on pelikiellossa. Rafael tekee paluun kokoonpanoon. 17 pelaajaa lähdössä reissuun, joten ihan hyvä tilanne on, Korkeakunnas valottaa.

Kulisseissa tehdään töitä joukkueen vahvistamiseksi.

- Totta kai kun meiltä on pelaajia lähtenyt, niin tilallekin tarvitaan pelaajia. Useampi prosessi on käynnissä. Maalivahtitilanne on elänyt ja elää edelleen, Korkeakunnas kertoo.


VPS - FC Lahti perjantaina 8.7. kello 19.30 Elisa Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.