AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-4-2

10

(0-0)

Yleisöä 2055

HIFK
4-4-2
vko.27 // 9.7.2016

Ennakko: KuPS-HIFK

Ennakko: KuPS-HIFK

Kuopion Palloseuran kotiottelut jatkuvat sunnuntaina Savon Sanomat Areenalla. 16. sarjakierroksen kotipelissä vastaan asettuu maineikas HIFK kello 17.00 alkaen.

Kyseessä on ensimmäinen Veikkausliigaottelu stadionin uudistetulla jalkapallonurmella. Savonia toimii jännittävän illan otteluisäntänä. Kuopiolaiset ovat päässeet tutustumaan uuden nurmen ominaisuuksiin harjoitusten kautta. Pelaajat pitävät uudesta pelialustasta.

Kuopiolaisten pelillisenä tavoitteena on jatkaa vahvaa menoaan Veikkausliigassa.

- On kiva päästä korkkaamaan stadionin uusi jalkapallonurmi. Pari-kolme treeniä olemme päässeet nurmella vetämään ja kenttä tuntuu erittäin hyvältä. Myöskin kenttä varmaan näyttää paljon miellyttävämmälle katsojille, KuPS-valmentaja Marko Rajamäki toteaa.

- HIFK hieman tahmean vaiheen jälkeen voitti vaikean vieraspelinsä Kemissä. Voitto antoi joukkueelle isosti lisää itseluottamusta ja he tulevat erittäin positiivisin mielin Kuopioon lisäämään vieraspistesaldoaan. Me olemme pelanneet viime aikoina hyvin ja toivottavasti trendi jatkuu, päävalmentaja toivoo.

Myös HIFK odottaa pääsyä uusitulle Savon Sanomat Areenan jalkapallonurmelle.

– Kiva juttu, että Kuopiossa on uusi kenttä.

- KuPS on kova erikoistilannejengi ja he ovat tehneet kulmista paljon maaleja. Meidän pitää keskittyä omaan pelaamiseen. Erittäin tärkeää on se, että HIFK-futis näkyy pelaamisessa. Hyökätään aktiivisesti, mutta samalla puolustetaan aktiivisesti, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

HIFK ja KuPS ovat kohdanneet tällä kaudella kerran. Sonera Stadiumilla 28. huhtikuuta pelattu ottelu päättyi HIFK:n 3-2 (3-0) kotivoittoon. Tähtirinnat ratkaisivat ottelun jo ensimmäisellä puoliajalla, kun HIFK:n paras maalintekijä Juho Mäkelä osui kahdesti ja konkaritoppari Tuomas Aho kerran. KuPS kuitenkin nousi taistelemaan aikaisella toisen puoliajan kavennusmaalilla ja viimeistään toinen osuma muutti pelin kuvaa paljon.

Edellisessä ottelussa PS Kemiä vastaan kahdesti maalannut ja HIFK:n sankariksi noussut Tommi Vesala on KuPS-ottelusta sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi. Samaisessa ottelussa aina kaikkensa kentällä antava Vesala loukkasi kättään ja mies on sivussa toistaiseksi pelikentiltä. Lisäksi Ville Taulo, Daniel Rantanen, Jukka Halme, Jere Piirainen ja Emil Conti ovat sivussa.


KuPS – HIFK sunnuntaina 10.7. kello 17.00 Savon Sanomat Areenalla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: KuPSin verkkosivut