AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-5-1

21

(2-1)

Yleisöä 1641

FC Inter
4-3-3
vko.27 // 9.7.2016

Ennakko: RoPS-FC Inter

Ennakko: RoPS-FC Inter

Lapin kesän lämmetessä Rovaniemen Palloseuran peli on lähtenyt nousujohteiseen liitoon. Eurooppa-liigan 1. karsintakierros mukaan laskien joukkueella on takanaan jo kuusi peräkkäistä tappiotonta ottelua.

Europelien jatkopaikan myötä RoPS:lla on lähiviikkoina edessään tiivis ottelurypäs. Sunnuntaina RoPS kohtaa kotonaan FC Interin Turusta.

- Kun arvioidaan lähtökohtia tulevaan otteluun, niin pelasimme torstaina kenties kauden fyysisimmän pelimme. Ottelu päätettiin vieläpä kohtalaisen myöhään, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen kertoi.

- Seuraavana päivänä harjoittelimme jo yhdeksältä aamulla. Samoin lauantaina, ja silti tässä joukkueessa oli aivan käsittämätön energialataus.

Pelaajia itseään alkava otteluruuhka ei puhuta tai huoleta. Malinen tietää keinot, joilla joukkue tilanteeseen valmistetaan.

- Olen usein puhunut, miten pää säätelee kroppaa. Väsymys on suurimmaksi osaksi tunnetila, jolle joko annetaan periksi tai ei anneta.

Loistavan alkukauden jälkeen FC Inter on yllättäen pudonnut Veikkausliigassa peräti kymmenenneksi. Juha Malinen ei halua vetää johtopäätöksiä sarjataulukosta.

- Interillä on edelleen sama joukkue, jolla heidän oli tarkoitus pelata kirkkaimmista mitaleista. He ovat taatusti pettyneitä siihen, mitä tähän mennessä on tapahtunut, Malinen varoittaa.

Inter ja RoPS iskevät yhteen toista kertaa tällä kaudella. Huhtikuun lopussa rovaniemeläiset hakivat täyden pistepotin Veritas Stadionilta 1-2 voitolla. Nyt on siis turkulaisten aika maksaa potut pottuina.

Voittaakseen Interin pitää parantaa edellisestä ottelusta, joka oli rehellisesti sanottuna kaikkea muuta kuin hyvä. Varsinkin joukkueen pallollinen pelaaminen VPS vastaan oli jotenkin haluttoman oloista. Joukkueen valmentaja Jami Wallenius myöntää myös, että parannettavaa edellisestä ottelusta on ja paljon.

- Edellinen ottelumme ei ollut hyvä ja siitä pitää pystyä parantamaan jokaisella osa-alueelle. Varsinkin pallollinen pelaaminen oli hidasta, minkä takia emme saaneet luotua minkäänlaista painetta vastustajan maalille, sanoo Wallenius.

Interin kokoonpanosta puuttuvat varmuudella huomenna sunnuntaina loukkaantuneet Oskari Qvick, Jukka Lehtovaara, Adama Tamboura ja Pape Sow. Pelikieltojaan sovittavat vastaavasti Kalle Kauppi ja Ari Nyman.


RoPS - FC Inter sunnuntaina 10.7. kello 17.00 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut