Yleisöä 1256

4-4-1
vko.27 // 10.7.2016

IFK Mariehamn voitokkaana (IFK Mariehamn-Ilves 3-1)

IFK Mariehamn jatkaa vahvaa menoaan sarjataulukon kärjessä HJK:n rinnalla kaadettuaan sunnuntaina kotonaan Ilveksen maalein 3-1 (1-1).

Kumpikin osui kertaalleen jo ottelun alussa ja ratkaisu nähtiin toisen puoliajan puolivälissä, kun Jani Lyyski ja Josef Ibrahim sikivät vajaassa kymmenessä minuutissa kaksi osumaa Grönvittille.

Ottelun alku mentiin varsin tasaisissa merkeissä Ilveksen pitäessä enemmän palloa. IFK Mariehamn sai ensimmäinen kunnollisen hyökkäyksensä vartin kohdalla ja hyökkääjä Aleksei Kangaskolkka pääsi oikealta laidalta puolittaiseen läpiajoon. Kangaskolkka juoksi Ilves-molari Mika Hilanderin syliin ja tuloksena rankkari. Hilanderille keltainen kortti ja Kagaskolkka laukoi pilkun varmasti vasempaan alanurkkaan, 1-0.

IFK Mariehamnin oli lähellä lisätä johtoaan 22. minuutilla, kun vaarallinen jamaikalaishyökkääjä Dever Orgill pelattiin loistopaikkaan, mutta Hilander esitti hienon reaktiotorjunnan.

Ilves tuli tasoihin 27. minuutilla. Senegalilaistaikuri Emile Paul Tendeng sai pallon 25 metrissä, hieman pyörähteli ja jakeli lopulta kauniin läpisyötön pakkien välistä erinomaisen juoksun tehneelle Antto Hilskalle, joka sijoitti tyylikkäästi kauden ensimmäisen osumansa, 1-1!

Vierasjoukkue Ilves hallitsi avausjaksoa selkeästi. Pallo pyöri nätisti Tendengin johdolla, mutta maalipaikoille pääseminen oli haastavaa, sillä IFK Mariehamn puolusti totutun tiiviisti. Kesken Ilveksen hallinnan pääsi kotijoukkue hyvään vastahyökkäykseen, mutta Orgillin laukaus 18 metristä jäi vaisuksi. Vielä aivan avausjakson lopussa Ilveksen Tendeng syötti Mikael Soisalon lähes läpiajoon, mutta kotipuolustus selvitti tilanteen viime hetkillä. Tauolle 1-1-numeroissa.

Kotijoukkue IFK Mariehamn hyökkäsi vaarallisesti heti 48. minuutilla Ilveksen pallonmenetyksen jälkeen. Serbitoppari Pavle Milosavljevic kuitenkin katkoi näyttävästi maalinedustalle tulleen keskityksen. Tuon jälkeen Ilves sai aikaiseksi voimakkaan painostusjakson.

Ensin 51. minuutilla energinen ja taiturimainen Tendeng laukoi upeasti 20 metristä, mutta kotimolari Walter Viitala venytti mahtavaan torjuntaan ja Ilvekselle kulmapotku. Pari minuuttia myöhemmin Ilves sai luotua erittäin vaarallisen hässäkän ja johtomaali oli lähellä. Ja vielä tuon perään Tendeng oli hyvässä paikassa, mutta laukaus meni vasemmalta ohi.

Sitten 65. minuutilla nähtiin voittomaali. IFK Mariehamn sai ensin hyvän maalipaikan, josta tuli kulmapotku. Tuosta kulmapotkusta kapteeni Jani Lyyski puski pallon maaliin ja numeroiksi 2-1. Viisi minuuttia myöhemmin kotijoukkueen Orgill paini itsensä avopaikkaan, mutta Hilander tojui komeasti. Kuitenkin 73. minuutilla IFK Mariehamn ratkaisi ottelun, kun Robin Sid lähetti vasemmalta laidalta täydellisen keskityksen maalinedustalle, missä Josef Ibrahim puski pallon sisään, 3-1

Ilves ei saanut lopussa kunnon takaa-ajoa aikaiseksi, vaan IFK Mariehamn puolusti fiksusti. Näin 3-1-kotivoitto.

PK-35 Vantaa - IFK Mariehamn Myyrmäen stadionilla sunnuntaina 17.7. kello 18.30 ja Ilves - HJK Tammelan stadionilla sunnuntaina 17.7. kello 18.30. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut