Yleisöä 1098

4-4-2
vko.28 // 17.7.2016

IFK Mariehamn haki pisteet Vantaalta (PK-35 Vantaa-IFK Mariehamn 0-2)

IFK Mariehamn jatkaa vahvaa pelaamistaan Veikkausliigassa. Sunnuntaina kaatui vieraskentällä PK-35 Vantaa Dever Orgillin ja Jani Lyyskin osumilla 2-0.

Ottelun avausmaali syntyi 11. peliminuutilla kamppailun ensimmäisestä vaarallisesta maalintekotilanteesta. Punamustien maalilla aloittanut nuori Samu Volotinen nyrkkeili keskityspallon rangaistusalueen ulkopuolelle. Peliväline päätyi noin 20 metriin Philip Sparrdal Mantillalle, joka laukoi pallon voimalla ylärimaan. Laukaus kimposi poikkipuusta suoraan alaspäin maaliviivalle ja ahvenanmaalaisten ykköstykki Dever Orgill rynni pallon verkon perukoille.

Kotijoukkue sai samassa tilanteessa IFK Mariehamnin 0-1-johtomaalin lisäksi vielä lisää kylmää vettä niskaansa. Volotinen törmäsi Orgillin kanssa sillä seurauksella, että molemmat loukkasivat päätään. Volotinen jatkoi peliä vielä muutaman minuutin, mutta lopulta hän joutui tulemaan vaihtoon tikattavaksi pään vuotaessa verta. Volotisen tilalle tolppien väliin asteli Daniel Kollar.

Pian vaihdon jälkeen kotijoukkue pääsi yrittämään tasoitusta kahdesti kulmapotkutilanteesta. Saarelaisten maalivahti Walter Viitala onnistui kuitenkin torjumaan Aleksi Ristolan läheltä tulleen laukauksen ja torjunnan jälkeen puolustajat ehtivät peittämään Nosh A Lodyn yrityksen. Hetkeä myöhemmin Orgill pääsi laukomaan toisessa päädyssä, mutta Kollar onnistui selvittämään tilanteen.

IFK Mariehamn onnistui toistamiseen, kun peliä oli takana 37 minuuttia. Vieraiden vapaapotku putosi rangaistusalueelle ja Kristian Kojola pääsi ohjaamaan pallon kohti maalia. Kollar onnistui torjumaan Kojolan laukauksen, mutta Jani Lyyski ehti ensimmäisenä irtopalloon ja vei ahvenanmaalaiset kahden maalin karkumatkalle.

Aivan avausjakson lopussa Punamustilla oli useita hyviä paikkoja kavennusmaaliin. Ristola pääsi karkaamaan läpiajoon, mutta ei onnistunut sijoittamaan palloa ohi vastaan tulleen Viitalan. Hetkeä myöhemmin Kuqi laukoi vastustajan jalan kautta yli maalin ja seuranneesta kulmapotkusta Ristola puski pallon ohi takakulman. Tauolle lähdettiin siis IFK Mariehamnin 0-2-johtolukemissa.

Avausjaksolla vierasjoukkue oli isäntiään terävämpi ja tehokkaampi, mutta toisen jakson alussa peli eteni tasaisissa ja rauhallisissa merkeissä. Jakson edetessä PK-35 Vantaa sai kuitenkin paremman otteen pelistä ja otti ohjat omiin käsiinsä. Reilun puolituntisen kirivaiheensa aikana kotijoukkue onnistui luomaan painetta ja maalintekopaikkoja saarelaisten päätyyn.

Tauolla kentälle vaihdettu Masar Ömer pääsi tunnin pelin jälkeen laukomaan, mutta pallo painui taka-alakulman ohi. Lähimpänä maalintekoa PK-35 Vantaa kävi viisitoista minuuttia myöhemmin, kun Ömer puski pallon pitkän sivurajaheiton jälkeen ylärimaan. Ömer pääsi yrittämään vielä paluupallosta uudelleen, mutta veto suuntautui niukasti maalin ohi.

Ömerin lisäksi myös Kuqi ja Ymer Xhaferi pääsivät vielä ottelun loppupuolella yrittämään maalintekoa, mutta tällä kertaa kotijoukkue ei onnistunut toimittamaan palloa verkon perukoille. Ottelu päättyi IFK Mariehamnin 0-2-johtoon, joten PK-35 Vantaa joutui astelemaan pukukoppiin kolmatta kertaa peräkkäin tappio niskassaan. Ahvenanmaalaiset sen sijaan nousivat voiton myötä sarjakärkeen.

HJK-PK-35 Vantaa sunnuntaina 24.7. kello 18.30 Sonera Stadiumilla ja IFK Mariehamn-FC Inter maanantaina 25.7. kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.