4-4-2
vko.29 // 24.7.2016

RoPS voitolla kolmanneksi (RoPS-HIFK 1-0)

RoPS voitti HIFK:n.

RoPS voitti kotonaan HIFK:n 1-0. Ottelun maalin teki rangaistuspotkusta Robert Taylor. RoPS nousi voitolla Veikkausliigan kolmannelle sijalle.

RoPS nousi taistelemaan tosissaan eurokentille johtavista sijoituksista.

Ottelun 6. peliminuutilla HIFK:lla oli hyvä mahdollisuus aikaiseen johtomaaliin. Erinomaisen esityön tilanteessa teki Ville Salmikivi, joka antoi laadukkaan matalan keskityspallon vasemmalla jalalla boksiin Pekka Sihvolalle. Sihvola ajautui hieman pieneen kulmaan ja hänen laukauksensa meni tolppaa hipoen ohi maalin.

11. peliminuutilla HIFK oli jälleen lähellä maalintekoa. Pekka Sihvola antoi oikeasta laidasta takaviistoon matalan syötön, mutta Eero Peltosen laukaus epäonnistui.

15. peliminuutilla kotijoukkue Rovaniemen Palloseuralla oli puolestaan hyvä paikka, kun Janne Saksela murtautui oikealta laidalta ja antoi syötön vitosen viivan tuntumassa odottaneelle Mika Mäkitalolle. Mäkitalon laukaus jäi kuitenkin voimattomaksi ja Carljohan Eriksson vangitsi pallon varmasti.

RoPS siirtyi ottelussa 1-0 johtoon 38. peliminuutilla Robert Taylorin rangaistuspotkumaalilla. HIFK-maalivahti Carljohan Eriksson torjui Juha Pirisen laukauksen eteensä, irtopallon tavoittelutilanteessa Eriksson rikkoi RoPS-hyökkääjä Nganbe Nganbea ja pallo vietiin pilkulle. Taylor laukoi pallon HIFK-maalin vasempaan alakulmaan kauden kuudennella osumallaan.

Ennen ensimmäisen puoliajan loppua Nnaemeka Anyamelella oli hyvä paikka tasoitusmaaliin, kun Joni Korhosen läpisyöttö tavoitti Anyamelen. Hänen laukauksensa jäi kesyksi ja vasemman jalan laukaus meni lupaavasta paikasta selkeästi ohi maalin. Tauolle lähdettiin kotijoukkue Rovaniemen Palloseuran 1-0 johdossa. Molemmille merkittiin ensimmäisellä puoliajalla yksi kulmapotku.

Heti toisen puoliajan alussa HIFK oli todella lähellä tehdä tasoitusmaalin. Fredrik Lassaksen antama vapaapotku oikealta laidalta löysi boksiin nousseen HIFK-toppari Pauli Kuusijärven, joka pääsi puskemaan RoPS-puolustuksen keskeltä. RoPS:n brasilialaismaalivahti Ricardon torjunta vasemmasta alakulmasta pelasti kotijoukkueen takaiskulta. Paluupallosta Pekka Sihvola laukoi sivuverkkoon.

56. peliminuutilla RoPS:n Mika Mäkitalo eteni tyylikkäästi keskellä ja pelasi pallon oikeaan laitaan Janne Sakselalle. Sakselan matala keskitys kohti takatolppaa oli tavoittaa Nganbe Nganben, mutta hän ei saanut kunnollista osumaa palloon. Muutamaa minuuttia myöhemmin Ransford Oseilla oli kaksi puolittaista paikkaa peräkkäin, mutta HIFK-toppari Tuomas Aho liukui väliin ja pelasti tilanteet.

68. peliminuutilla avausmaalista vastannut Robert Taylor laukoi kaukaa kohti oikeata alakulmaa ja HIFK-maalivahti Carljohan Eriksson joutui venymään pallon tielle torjuen tilanteen kulmapotkuksi.

RoPS:lla oli lopussa vielä mahdollisuus kaunistella loppulukemat 2-0:aan, mutta Xhevdet Gela putsasi pallon maaliviivalta. Laukaukset maalia kohti merkittiin kotijoukkueelle numeroin 6-3. HIFK sai neljä kulmapotkua ja RoPS kolme.

RoPS nousi voitolla sarjataulukon kolmanneksi. HIFK jatkaa Veikkausliigan sarjataulukossa 11. sijalla tasapistein sarjajumbo PK-35 Vantaan kanssa.

KuPS - RoPS Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 31.7. klo 18.30 ja HIFK - SJK Sonera Stadiumilla lauantaina 30.7. kello 16.00. Ottelut esitetään suorina lähetyksinä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.