AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

42

(4-0)

Yleisöä 3185

PK-35 Vantaa
3-4-2
vko.29 // 23.7.2016

Ennakko: HJK-PK-35 Vantaa

Ennakko: HJK-PK-35 Vantaa

Sunnuntaina Sonera Stadiumilla HJK saa ensi kertaa vieraakseen sarjanousija PK-35 Vantaan. Luvassa on tiukka kamppailu pääkaupunkiseudun kunniasta.

HJK:n ottelutahti ja matkustustahti heinäkuussa on raju. Neljä Veikkausliigapeliä ja neljä europeliä. Viikko sitten perjantaina Bulgarian reissusta palannut HJK hävisi sunnuntaina Ilvekselle vieraissa 1-0. Tämän viikon torstaina HJK selvitti tiensä Eurooppa-liigan 3. kierrokselle voittamalla kotiottelussa bulgarialaisen PFC Beroen 1-0. Myös sunnuntain ottelu PK-35:ttä vastaan on kotona, joten pelaajille jää nyt hitusen verran enemmän lepoaikaa otteluiden välissä.

HJK:n päävalmentajalla Mika Lehkosuolla on pitänyt kiirettä otteluiden välissä, mutta kaikki on valmiina paikalliskamppailuun.

- Meidän avauskokoonpanossa nähdään muutamia muutoksia verrattuna torstain europeliin. Yhtä isoa rotaatiota kuin viikko sitten ei tulla näkemään, sillä palautuminen kahden kotipelin välissä on ollut huomattavasti tehokkaampaa. Veikkausliiga on nyt puolessa välissä ja sarjassa haetaan asemia loppukautta varten, joten jokainen peli on todella tärkeä, Lehkosuo toteaa HJK:n sivuilla.

- PK-35:n tapa pelata on muuttunut paljon sitten edellisen kohtaamisen. He pelaavat erilaisella pelisysteemillä ja paljon suoraviivaisemmin. Njazi Kuqi ja Aleksi Ristola ovat vaarallinen kärkipari, Lehkosuo jatkaa.

Punamustien kausi on ollut haastava, sillä joukkue on jämähtänyt sarjataulukossa suoran putoajan paikalle. Matkaa putoamisviivan yläpuolelle on kuitenkin vain yksi piste, joten PK-35 Vantaa taistelee edelleen tiukasti sarjapaikkansa puolesta. Kolme edellistä ottelua eivät ole tuoneet sarjapisteitä, joten jatkossa Punamustien pistetilin on kartuttava aiempaa tasaisempaan tahtiin.

Punamustien päävalmentaja Shefki Kuqi korostaa, että hänen joukkueensa kaipaa sarjapisteitä vastustajista riippumatta. Samalla hän kuitenkin myönsi, että paikallisasetelma tuo kentälle aina pientä lisälatausta.

– Kaikki pelit ovat meille tällä hetkellä kovia, mutta jostain meidän pitää raapia pisteitä. Paikallisväännöt ovat tietysti vähän erilaisia pelejä. Niissä kivut ja väsymys jäävät taka-alalle, kun pelataan pisteistä. Se tuo aina oman mausteensa, Kuqi toteaa PK-35 Vantaa verkkosivuilla.

Kuqin mukaan Punamustien ja HJK:n edellinen kohtaaminen oli tasainen, mutta PK-35 Vantaan hyvät otteet eivät lopulta konkretisoituneet sarjapisteiksi.

– Pelasi Klubia vastaan viimeksi hyvin, mutta menetimme pisteet. Sama kaava on toistunut liian usein. Hallitsemme pelejä ja luomme maalipaikkoja, mutta emme onnistu hyödyntämään niitä. Paikallispeleissä kaikki on kuitenkin aina mahdollista.


HJK - PK-35 Vantaa Sonera Stadiumilla sunnuntaina 24.7. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HJK:n verkkosivut, PK-35 Vantaan verkkosivut