AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 1607

FC Inter
4-4-2
vko.29 // 24.7.2016

Ennakko: IFK Mariehamn - FC Inter

Ennakko: IFK Mariehamn - FC Inter

FC Inter lähtee haastamaan sarjajohtaja IFK Mariehamnia maanantaina Wiklöf Holding Arenalla.

Maarianhaminassa odottaa innokas sarjajohtaja. IFK:n otteluennakkokin ihmettelee, että "Rehellisesti puhuen, kaikki vihreävalkoisten ystävät, kuka olisi uskonut tätä huhtikuun alussa kun sarja alkoi?".

IFK Mariehamnin päävalmentaja Peter Lundberg piti jalat maassa Ålands radion haastattelussa, sillä takana on vasta 17 ottelua.

- On hienoa, että kannattajat spekuloivat ja nauttivat tästä tilanteesta, mutta meidän työmme on jatkaa työntekoa ja pysyä hetkessä. Tulemme jatkamaan kuten ennenkin, ja sarjataulukkoa katsotaan 33 pelin jälkeen.

Inter pääsee otteluun hyvistä lähtökohdista. Joukkue vietti kaksi viikkoa sitten pelatun RoPS-pelin jälkeen viikon loman ja on kuluvan viikon keskittynyt harjoitteluun. Meno harjoituskentällä on näyttänyt päävalmentaja Jami Walleniuksen mukaan hyvältä.

- Viikon loma teki hyvää kaikille. Harjoituksissa on ollut tällä viikolla hyvä tekemisen meininki. Pelaajat ovat tehneet töitä erinomaisella asenteella, sanoo Wallenius.

Sarjan kolmanneksi viimeiseltä sijalta ylöspäin hinkuvan Interin kokoonpanosta puuttuu pelikiellon takia Sebastian Mannström. Eri vammojen takia sivussa ovat Henrik Moisander, Oskari Qvick, Adama Tamboura ja Pape Habib Sow. FC Interin uusi vahvistus Erfan Zeneli on edustuskelpoinen vasta elokuun puolella.

IFK:n Gabriel Petrovic ja Amos Ekhalie palaavat kokoonpanoon pelikieltojen jäljiltä. Loukkaantuneiden kirjoissa on kotijoukkueelta vain reisivaivainen Anthony Dafaa Clement.

Joukkueet kohtasivat toukokuun alussa Turussa, ja tuolloin IFK vei pisteet mukanaan Dever Orgillin kahdella maalilla. Kaikkiaan Inter ja IFK ovat kohdanneet liigassa 28 kertaa. Niistä IFK on voittanut 11, Inter 9 ja 8 kertaa on pelattu tasan. Maalierokin on tasainen, 34-29.

Viime vuonna joukkueet kohtasivat Respect Suomen Cupin finaalissa, jonka IFK vei maalein 2-1.


IFK Mariehamn-FC Inter maanantaina 25.7. kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: IFK:n ja Interin verkkosivut