AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

11

(1-1)

Yleisöä 3313

SJK
4-4-2
vko.30 // 29.7.2016

Ennakko: HIFK-SJK

Ennakko: HIFK-SJK

SJK matkustaa lauantaiksi Helsinkiin, missä se kohtaa Sonera Stadiumilla kello 16.00 alkavassa ottelussa isäntäjoukkue HIFK:n.

Ottelu on tärkeä molemmille, sillä SJK pyrkii hyvää vauhtia kohti mitalisijoja ja HIFK pyrkii vahvistamaan osakkeitaan tippumistaistossa. Mielenkiintoa peliin lisää se, että vastustaja vaihtoi juuri päävalmentajaansa ja vastaan tulee nyt Suomen menestyksekkäin valmentaja Antti Muurinen joukkoineen.

Valmentajan vaihdos ei SJK:n palettia kuitenkaan sekoita ja erinomaisessa iskussa oleva joukkue valmistautuu lauantain otteluun tuttuun tapaan huolellisesti.

- Tietenkin jokaisella valmentajalla on omat tapansa ja varmasti muutoksia tulee nyt vastustajan pelaamiseen. Sitähän valmentajan vaihdoksella aina haetaan, että muutoksia tulisi. Siksi meidän täytyy olla proaktiivisia pelissä, että tunnistamme ne muutokset, sanoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

- Antti Muurinen on tietenkin aina ollut tunnettu hyökkäävästä jalkapallosta. Ja kaikki pelaajat, jotka ovat pelanneet Muurisen joukkueissa, ovat sanoneet, että siellä on aina ollut hyvä fiilis joukkueen sisällä. Lyhyessä ajassa ei ehdi tehdä paljoa taktisia muutoksia, mutta varmasti tässäkin tapauksessa hän haluaa nostaa sen joukkueen sisäisen tsempin ja joukkueen itseluottamuksen nopeasti ylös, arvioi Valakari mahdollisia muutoksia.

HIFK on ehtinyt harjoitella kahdesti ennen SJK-ottelua uuden päävalmentajan alaisuudessa.

– Muutoksen tekeminen on käynnissä. Eihän kahteen harjoitukseen pysty ihmeitä tekemään, mutta tärkeintä on, että pelaajien mentaalipuoli ja korvien väli olisi edes vähän iloisempi ja kunnossa. Se on todella tärkeä asia lauantaita ajatellen, Muurinen kertoi perjantaina pidettyjen harjoitusten jälkeen.

Veikkausliigan sarjataulukossa SJK on seitsemäntenä 28 sarjapisteellä. Kaksi edellistä liigaotteluaan voittaneet seinäjokilaiset putosivat Mestarien liigan 2. karsintakierroksella valkovenäläiselle BATE Borisoville.

– SJK:n 4-1 voitto edellisellä kierroksella FC Lahdesta oli heille varmasti hieno tapahtuma. SJK on hieman muuttanut pelijärjestelmäänsä. Olen ensisijaisesti lähtenyt tähän otteluun niin, ettei vastustajaa niin hirveästi käytäisi läpi vaan mietimme nimenomaan miten HIFK:n tulisi pelata, Muurinen kertoo.

HIFK:n kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa SJK-ottelusta Jukka Halme, Tommi Vesala sekä Emil Conti. Koko kauden yläraajavammasta kärsinyt maalivahti Jere Piirainen sai peliluvan alkuviikosta

SJK:n maalivahti ja kapteeni Mihkel Aksalu sai pienen iskun PK-35 Vantaa -ottelussa käteensä, mutta pystyi pelaamaan normaalisti sen jälkeiset europelit. Europelien jälkeen SJK-valmennus kuitenkin katsoi parhaaksi, että pieni lepo on paikallaan ja mies huilasi seuraavan ottelun varotoimenpiteenä. Aksalu saattaa olla sivussa vielä lauantaina, mutta tuo varmistuu vasta lähempänä ottelua. SJK:lla on tarvittaessa erinomainen korvaaja maalivahti Jere Koposessa, joka pelasi jo viime viikolla. Koponen on myös pelannut SJK:n Suomen Cup -otteluissa tällä kaudella.

Aksalun lisäksi epävarmana lauantain otteluun SJK:lla on keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen. Puolustaja Timo Tahvanainen huilaa pelin varmuudella alaraajavamman vuoksi. Nuori Emil Lidman on jo mukana harjoituksissa ja ensi viikon jälkeen saadaan tietää, onko kuntoutus sujunut odotetusti ja saadaanko mies takaisin pelaavien kirjoihin. Lidman on ollut loukkaantuneena koko viime talven ja alkukauden.


HIFK-SJK lauantaina 30.7. kello 16 Sonera Stadiumilla. Ottelu on Nelosen Futiskierroksen pääotteluna ja se esitetään suorana lähetyksenä myös IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut