4-5-1
vko.31 // 2.8.2016

PK-35 Vantaa katkaisi tappioputken (PK-35 Vantaa-Ilves 1-1)

Pisteet jaettiin tiistaina Myyrmäessä. (Kuva: Juha Tamminen)

PK-35 Vantaa onnistui katkaisemaan tiistain ainoassa Veikkausliigaottelussa neljän ottelun tappioputkensa. Joukkue tasasi pisteet Ilveksen kanssa 1-1-lukemin. Maaleista vastasivat isännille Konsta Rasimus ja vieraille Pavle Milosavljevic.

Myyrmäessä nähtiin tasainen ottelu, jossa pistejako oli kokonaisuudessaan oikeutettu lopputulos. Hyvää taisteluilmettä osoittanut PK-35 Vantaa katkaisi tasapelillä tappioputkensa ja nappasi säilymistaiston kannalta tärkeän sarjapisteen.

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti ja ensimmäinen yleisöä kohahduttanut tilanne nähtiin jo 12. peliminuutilla. Marcus Heimonen yritti nostaa pallon pienestä kulmasta yli Mika Hilanderin, joka oli tullut tilanteessa rangaistusalueen ulkopuolelle vastaan. Hilander katkaisi Heimosen noston kädellään, minkä seurauksena kotijoukkue vaati tamperelaismaalivahdille ulosajoa. Hilander selvisi kuitenkin tilanteesta keltaisella kortilla.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Lucas Kaufmann tarjoili vaarallisen keskityksen maalin edustalle, mutta vieraat ehtivät palloon niukasti ennen maalille rynnännyttä Aleksi Ristolaa. Toisessa päässä Ilveksen Mikael Soisalo pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta laukoi ohi maalin. Tupsukorvien Tuure Siiran kaukolaukaus sen sijana painui metrin verran maalin ohi.

Tasaisella avausjaksolla molemmilla joukkueilla oli muutamia lyhyitä hallintajaksoja. Vieraat olivat vaarallisia etenkin viimeisen viiden minuutin aikana. Tamperelaisten Yunus Sentamu pääsi nokikkain Punamustien maalia vartioineen Samu Volotisen kanssa, mutta nuori maalivahti onnistui selvittämään tilanteen. Ensimmäisen puoliajan lisäajalla Reuben Ayarna pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta veto painui niukasti takatolpan ohi. Tauolle lähdettiin siis maalittomassa tasatilanteessa.

PK-35 Vantaa aloitti toisen jakson hyvällä peli-ilmeellä ja onnistui luomaan heti muutamia hyviä maalintekopaikkoja. Ilari Äijälän ovela laukausyritys putosi maalin katolle ja hetkeä myöhemmin Ristola puski Kaufmannin keskityksestä tolppaan.

Ottelun avausmaali nähtiin vihdoin tunnin pelin jälkeen, kun PK-35 Vantaa siirtyi johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta. Muutaman ottelun tauon jälkeen tositoimiin palannut kapteeni Kim Raimi pääsi palloon takatolpalla ja toimitti pelivälineen takaisin maalille. Lopulta Konsta Rasimus pääsi laukomaan pallon läheltä Hilanderin käsien kautta maaliin.

Punamustien johto ei kuitenkaan kestänyt kauaa. 65. peliminuutilla oli Ilveksen vuoro osua kulmapotkun jälkitilanteesta. Pallo jäi pomppimaan maalin edustalle ja lopulta keskuspuolustaja Pavle Milosavljevic onnistui tuikkaamaan pelivälineen verkon perukoille.

Tasoitusmaalin jälkeen molemmat joukkueet hakivat vielä voittomaalia, mutta yritykset jäivät tuloksettomiksi. Ensiesiintymisensä Veikkausliigassa tehnyt Mnwas Awari pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta pusku suuntautui ohi maalin. Lisäosumia ei enää nähty, joten pisteet jaettiin lukemin 1-1.

PS Kemi-PK-35 Vantaa lauantaina 6.8. kello 14 Sauvosaaren kentällä. Ilves-FC Inter lauantaina 6.8 kello 16 Tammelan stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.