AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
PK-35 Vantaa
4-5-1

11

(0-0)

Yleisöä 1560

Ilves
4-5-1
vko.31 // 1.8.2016

Ennakko: PK-35 Vantaa-Ilves

Ennakko: PK-35 Vantaa-Ilves

PK-35 Vantaan pelit Veikkausliigassa jatkuvat tiistaina, kun Tampereen Ilves vierailee Myyrmäessä.

Kun Veikkausliigan runkosarjaa on pelattu hieman yli puolet, PK-35 Vantaa on sarjassa viimeisellä sijalla. Piste-eroa suoran säilyjän paikalla olevaan FC Interiin on kuitenkin vain kolme pistettä. Putoamiskarsintaan johtavalla sijalla oleva HIFK on kerännyt pisteen Punamustia enemmän.

PK-35 Vantaa on on kauden mittaan parantanut kotiotteitaan, sillä ennen heinäkuista IFK Mariehamn –tappiota Punamustilla oli alla kolme tappiotonta kotipeliä. Voittoa joukkue on päässyt juhlimaan kotikentällään vain kerran. FC Inter kaatui toukokuussa Myyrmäessä lukemin 3-1.

Ilves pelaa hyvää kautta, sillä tupsukorvat ovat tiistain otteluun lähdettäessä sarjassa kuudentena. Kaksi pistettä kärkikolmikkoa vähemmän pelanneella Ilveksellä on mitalisijoilla matkaa viisi pistettä. Edellisessä ottelussaan Ilves pelasi kotonaan PS Kemin kanssa 1-1-tasapelin. Tamperelaisten puolustus on ollut pitävä, sillä Ilves on päästänyt sarjan kärkikolmikkoon mahtuvien IFK Mariehamnin ja VPS:n jälkeen vähiten maaleja. Kotikentällään Ilves on ollut vahva, mutta vieraissa se on venynyt pisteille vain joka kolmannessa ottelussa.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi toukokuussa Ilveksen 2-0-kotivoittoon. Tuolloin tamperelaisten maaleista vastasivat Tuure Siira ja Mikael Soisalo. Punamustien tehokkain maalintekijä on ollut kahdeksalla osumallaan maalipörssin kakkossijaa jakava Njazi Kuqi. Aleksi Ristola on osunut neljästi. Ilveksen ykköstykki on ollut viisi maalia iskenyt Emile Tendeng.

Shefki Kuqi jätti päävalmentajan paikkansa viime viikolla, joten PK-35 Vantaa lähtee huomiseen otteluun uudessa komennossa. Päävalmentajaksi noussut Pasi Pihamaa ehti olla joukkueen apuvalmentajana kaksi kuukautta, joten valmentaja ja pelaajat tuntevat toisensa jo hyvin.

– Lähtökohdat ovat varmasti jollain tavalla erilaiset, mutta toisaalta tilanne ei ole kauheasti muuttunut pelaajien suhteen. Pelaamme hyvin pitkälti samoilla pelaajilla kuin edellisen valmentajan alaisuudessa. Näin lyhyessä ajassa ei muutenkaan pysty tekemään kovin isoja muutoksia.

– Ei asioita ole aiemminkaan huonosti tehty, mutta joihinkin asioihin tarvitaan pientä viilaamista. Tärkeintä on, että keskitymme omaan pelaamiseen ja oman juttumme kehittämiseen. Tuloksia tulee sitten, kun ansaitsemme niitä, Pihamaa totesi.

Ilveksen kokoonpanosta saattaa puuttua tiistaina joitakin pelaajia ja muutaman pelaajan pelikunto ratkeaa vasta ottelupäivän aikana. Päävalmentaja Jarkko Wiss tietää, että luvassa on tiukka taisto.

- Tottakai on vähän kysymysmerkkejä ilmassa, että millainen kotijoukkue meillä on vastassa. Todella useasti on nähty, että valmentajanvaihdos piristää joukkuetta. Olemme opiskelleet PK-35 Vantaan pelaamista. Heillä on hyviä pelaajia ja he ovat pelanneet paljon hyviä pelejä, vaikka pistetili ei olekaan aina karttunut.

- Kuitenkin oman tekemisen kautta lähdemme pelaamaan tähänkin otteluun. Edessämme on ilman muuta kova haaste kommentoi Wiss.

PK-35 Vantaa saa tiistaina kokoonpanoonsa takaisin kaivatun avun, kun joukkueen kapteeni Kim Raimi palaa jälleen tositoimiin. Lisäksi sivussa olleet Marcus Heimonen ja Kevin Mombilo ovat jälleen käytettävissä. Masar Ömerin ja Nosh A Lodyn pelaamisesta sen sijaan tehdään päätöksiä vasta pelipäivänä.


PK-35 Vantaa - Ilves tiistaina 2.8. kello 18.30 Myyrmäen stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: PK-35 Vantaan verkkosivut, Ilveksen verkkosivut