AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
PS Kemi
4-4-2

21

(0-0)

Yleisöä 1457

PK-35 Vantaa
4-5-1
vko.31 // 6.8.2016

PK-35 Vantaalle hukkareissu pohjoiseen (PS Kemi-PK-35 Vantaa 2-1)

PK-35 Vantaalle hukkareissu pohjoiseen (PS Kemi-PK-35 Vantaa 2-1)

Billy Ions osui tolppien väliin. (Kuva: Juha Tamminen)

PS Kemi kukisti PK-35 Vantaan lauantain päiväottelussa lukemin 2-1.

Helpolla kolme sarjapistettä eivät kemiläisille irronneet, vaan vantaalaisten kovia kokenut nippu pani hanttiin sen minkä pystyi. Vanha toteamus "vaikeuksien kautta voittoon" sopii päivän Veikkausliigamatsiin oivallisesti.

Voitto oli PS Kemin ensimmäinen lähes kahteen kuukauteen. Edellisen kerran punapaidat poistuivat voittajina kentältä 12.6 FC Lahti -kotimatsin jälkeen. Ottelu oli PS Kemille jo kolmas, jonka se onnistui kääntämään edukseen pelatessaan vajaalla. PS Kemi on joutunut vajaalle viidesti ja näistä peleistä se on hävinnyt vain yhden.

Ottelun avausmaali nähtiin toisen jakson alussa, kun Kaby syötti täydessä vauhdissa olleelle Billy Ionsille, joka nosti pallon ohi vastaan tulleen nuoren maalivahti Samu Volotisen. Maali oli Ionsille peräti 51. sadassa ottelussa. Melkoinen saldo. Puolustaja Kim Raimi oli juuri sen verran myöhässä, ettei ehtinyt estämään maalin syntyä.

Heti maalin jälkeen PS Kemillä oli parikin oivallista paikkaa lisätä johtoaan. Paras tilanne oli Ionsilla, jonka noston PK-35:n Said Ahmed onnistui pelastamaan maaliviivalta.

Kemiläisyleisön pettymykseksi kotijoukkueen puolustus möhli pahoin 73. minuutilla ja Aleksi Ristola pääsi puskemaan pallon maaliin kemiläisten maalivahti Mikko Vilmusen rinnan kautta. Tilannetta edelsi Lucas Kaufmanin eteneminen pilkkualueelle laidasta, syöttö maalin eteen Reza Heidarille, joka jatkoi pelivälineen Ristolalle.

Ottelun ratkaisu nähtiin 85. minuutilla, kun Kalle Taimi puski kaaripallon vantaalaisten verkkoon sivuvaparista lähteneen tilanteen jälkeen. Syötön maaliin antoi päällään Zeljko Savic. Harvoin on Sauvosaaressa koettu yhtä riemukkaita ilonkiljahduksia kuin Taimin maalin jälkeen.


RoPS-PS Kemi keskiviikkona 10.8. kello 18.30 Rovaniemen keskuskentällä ja FC Inter-PK-35 Vantaa keskiviikkona 10.8. kello 18.30 Veritas stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.