AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-5-1

00

(0-0)

Yleisöä 2678

FC Inter
4-3-3
vko.31 // 5.8.2016

Ennakko: Ilves-FC Inter

Ennakko: Ilves-FC Inter

Ilves isännöi lauantaina Tammelan stadionilla FC Interiä, joka pelaa ensimmäisen ottelunsa uuden päävalmentajan Shefki Kuqin johdolla.

Inter ja Ilves ovat kohdanneet toisensa jo kerran tällä kaudella. Toukokuussa Veritas Stadionilla Inter oli parempi ottelussa 1-0. Maalin ottelussa teki Guy Gnabouyou. Tuon ottelun jälkeen on kuitenkin tapahtunut paljon.

Ottelu aloittaa uuden aikakauden Interin osalta, sillä joukkueen valmennusvastuun ottelussa kantaa ensimmäistä kertaa keskiviikkona joukkueen peräsimessä aloittanut Shefki Kuqi. Kolme päivää Inter-luotsina toimineen Kuqin mukaan Interistä löytyy taitoa ja osaamista. Joukkue on hänen mukaansa selvästi alisuorittanut.

- Joukkueessa on laadukas pelaajamateriaali. Pelit eivät ole menneet taitojen edellyttämällä tavalla. Pyrimme saamaan joukkueen lähemmäs omaa tasoa jo huomenna, sanoo Kuqi.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss odottaa kovaa ja laadukasta vastustajaa.

- Tässä on vähän sama kaava kuin viime tiistain vierasottelussa PK-35 Vantaata vastaan, eli uuden päävalmentajan ensimmäinen ottelu on meitä vastaan.

- Muuttuuko pelisysteemi vai jatkavatko he samalla kaavalla? Pelaako uudet hankinnat vai ei? Näitähän voi spekuloida vaikka kuinka kauan, mutta tärkeimmät asiat vastustajasta on katsottu ja keskitymme omaan tekemiseemme.

Ilves-peliin Kuqi ei lupaa merkittäviä muutoksia edellisiin nousujohteisesti sujuneisiin HJK ja IFK Mariehamn-otteluihin.

- Ei tässä hirveästi aikaa ole tehdä muutoksia. Inter on pelannut ihan hyvin viime otteluissa. Nyt pitää vaan saada käytettyä maalipaikat hyväksi ja nostaa sitä kautta joukkueen itseluottamusta, linjaa Kuqi.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuivat viime ottelusta pikkuvammojen takia puolustajakapteeni Antti Hynynen, laitapuolustaja Felipe Aspegren, keskikentän Marco Matrone ja Eero Korte sekä hyökkäyksen Emile Paul Tendeng ja Mika Lahtinen. Osa heistä saatetaan nähdä lauantaina kokoonpanossa, mutta ratkaisuja tehdään vasta pelipäivän aikana. Ilves teki perjantaina 1+1-vuotisen sopimuksen senegalilaislaitahyökkääjä Yoro Lyn kanssa ja hän saattaa olla kokoonpanossa heti lauantaina.

Oman lisänsä Interin kokoonpanoon tuo uudet pelaajat, joita huomisessa ottelussa on kokoonpanossa alustavasti peräti neljä. Njazi Kuqi, Lucas Garcia, Erfan Zeneli ja nuori Albion Ademi tuovat lisää Interin hyökkäyspelaamiseen.

Interin kokoonpanosta puuttuvat huomenna varmuudella Vammojen takia Henrik Moisander, Pape Sow, Adama Tamboura ja Oskari Qvick. Muuten Kuqilla on käytettävissä koko Interin miehistö.


Ilves-FC Inter lauantaina 6.8 kello 16 Tammelan stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC interin verkkosivut