Yleisöä 3578

4-3-3
vko.31 // 6.8.2016

SJK:lle arvokas voitto (SJK-KuPS 1-0)

Hallitseva mestarijoukkue SJK ilmoittautui lauantaina mukaan mitalitaisteluun. KuPS kaatui Seinäjoella Mehmet Hetemaj´n maalilla 1-0.

SJK aloitti ottelun upeasti ja hallitsi kenttätapahtumia suvereenisti koko avausjakson ajan. SJK piti palloa ja syötteli erinomaisesti hyökkäyspäässä, mutta hyviin maalipaikkoihin pääseminen oli vaikeaa.

SJK oli erittäin lähellä johtomaalia 13. minuutilla. Jarkko Hurme keskitti oikealta hienosti Jussi Vasaralle, jonka jatko kolahti tolppaan. Paluupallo tuli Tucolle, jonka laukaus meni ohi maalin.

KuPS:n kärkipari Gbolahan Salami – Sasa Jovovic pysyi SJK-puolustuksen pihdeissä. Etenkin Henri Aalto nollasi Salamin yritykset useasti. Salamin turhautuminen näkyi ja hän saikin varoituksen, kun kyynärpäät heiluivat turhan korkealla.

SJK sai palkinnon ensimmäisen puoliajan dominoinnista viimeisellä mahdollisella hetkellä. Matej Hradecky antoi kulmapotkun ja Mehmet Hetemaj puski kauden avausmaalinsa.

KuPS suoritti kaksi pelaajavaihtoa toiselle jaksolle. Paul Onobi ja Juha Hakola jättivät kentän ja tilalle tulivat Petteri Pennanen ja Ilmari Niskanen. KuPS paransikin peliään huomattavasti toiselle jaksolle, tosin avauspuoliaika oli kenties kauden heikointa.

Ottelun 49. minuutilla Ilmari Niskanen nousi hienosti vetopaikkaan, mutta laukaus suuntautui päin Mihkel Aksalua. Pari minuuttia myöhemmin SJK:lla oli vastaavanlainen paikka, kun Tuco laukoi ja Johannes Kreidl torjui.

SJK:n 2-0-maali oli erittäin lähellä 70. minuutilla, kun Jussi Vasaran pitkä avaus vapautti Roope Riskin läpiajoon. Riskin zippi ohitti Kreidlin, mutta meni samalla niukasti ohi maalin.

KuPS pakotti Mihkel Aksalun useasti torjuntatöihin toisella puoliajalla, mutta suurin osa laukauksista tuli melko kaukaa, eikä Aksalulla ollut niiden kanssa ongelmia. Kertaalleen KuPS sai vapaapotkun aivan boksin rajalta, mutta Sasa Jovovicin laukaus kilpistyi SJK:n muuriin.

Richard Dorman tuli 83. minuutilla Matti Klingan tilalle ja kirjautti samalla tililleen 100. sarjaottelunsa SJK:n paidassa. Ainoastaan Mihkel Aksalu, Toni Lehtinen ja Johannes Laaksonen ovat pelanneet enemmän. 89. minuutilla Dorman pääsi laukomaan boksin rajalta, mutta Johannes Kreidl venyi pallon tielle.

VPS-SJK keskiviikkona 10.8. kello 18.30 Elisa Stadionilla ja KuPS-IFK Mariehamn keskiviikkona 10.8. kello 18.30 Savon Sanomat Areenalla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.