AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-4-2

10

(1-0)

Yleisöä 3578

KuPS
4-3-3
vko.31 // 5.8.2016

Ennakko: SJK-KuPS

Ennakko: SJK-KuPS

SJK pelaa lauantaina jälleen kotikentällään OmaSp Stadionilla, kun se saa vastaansa Kuopion Palloseuran.

KuPS on sarjassa viidentenä SJK:n yläpuolella kahden pisteen päässä, joten voitolla SJK nousisi ainakin pykälän sarjataulukossa.

- Meillä on aina ollut taktisia otteluita heitä vastaan. KuPS puolustaa erittäin hyvin omaa rangaistusaluettaan ja he ovat erittäin vaarallisia vastahyökkäyksissä ja erikoistilanteissa. Joten meidän pelin tasapaino pitää olla hyvällä mallilla koko 90 minuuttia. Se onkin ollut meidän suurin ongelma tällä kaudella, että emme ole oikein saaneet vieläkään sitä kunnollista, ehjää ysikymppistä, sanoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

- Meidän pelitapamme on erittäin vaativa. Se vaatii pelaajilta koko ottelun mittaisen keskittymisen, mutta sitä kohti olemme tällä hetkellä menossa, Valakari jatkaa.

KuPS:lla on useita isokokoisia pelaajia ja varmasti tämä tulee olemaan yksi kohtaa, mihin tulee kiinnittää huomiota.

- Meidän vahvuus ei ole painiminen, toki meidän täytyy pystyä tietyllä osa-alueella vastaamaan myös heidän fyysisyyteenkin, mutta me haluamme löytää muut keinot, millä me pystymme käyttämään omia vahvuuksiamme, sanoo Valakari lopuksi.

Kuopiolaisten uusi hyökkääjävahvistus Sasa Jovovic saa pelata SJK-ottelussa. Pelaajaa koskevat pelilupa-asiat ovat asianmukaisessa kunnossa ja serbihyökkääjällä on siten mahdollisuus päästä tekemään oma KuPS-debyyttinsä Seinäjoella.

Keskikenttäpelaaja Paul Onobin yhden ottelun mittainen pelikielto on myös päättynyt ja Onobi saa samoin pelata Seinäjoella. KuPS-joukkueen terveystilanne on hyvä, eikä pelikieltoja ole päällä.

- Uusi pelaajamme on käytettävissä ja pääsee mahdollisesti debytoimaan.

- On kiva päästä hienolle stadionille pelaamaan hyvää joukkuetta vastaan. Odotettavissa on Veikkausliigatasolle hyvä peli. Pelillisenä tavoitteenamme on pitää yllä sama aktiivisuus kuin RoPS-ottelussa, KuPS-valmentaja Marko Rajamäki toteaa.

SJK:lla ei ole pelikieltoja ja sivussa ovat ainoastaan Johannes Laaksonen ja Timo Tahvanainen. Hekin pystyvät treenaamaan kevyesti joukkueen mukana. Nuori keskikenttäpelaaja Emil Lidman aloitti normaalit harjoitukset tällä viikolla, mutta ei ole mukana kokoonpanoa valittaessa lauantaille.


SJK-KuPS lauantaina 6.8. kello 16 OmaSp Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut