4-5-1
vko.32 // 10.8.2016

FC Lahti kukisti Ilveksen (FC Lahti-Ilves 3-2)

FC Lahti otti kotonaan voiton Ilveksestä niukasti maalein 3-2 (1-0).

Ottelu alkoi tunnustellen. Molemmat loivat puolittaiset maalipaikat. Vartin pelin jälkeen Kalle Multanen sai paikan, mutta hyökkääjän veto epäonnistui. Kaksi minuuttia myöhemmin Duarte Tammilehto asettui antamaan vapaapotkua. Pallo leijaili takatolpalle, jossa Boris Tatar pääsi palloon ja toimitti pelivälineen verkkoon. Ensimmäisellä jaksolla ei nähty lisää varsinaisia maalipaikkoja. Lahti oli vaikeuksissa Emile Paul Tendengin kanssa, kun taas Ilves-puolustus sai tehdä täyden päivätyön Mikko Kuninkaan ja Santeri Hostikan kanssa. Tauolle siirryttiin Kuhnureitten 1-0 -johdossa.

Toinen jakso käynnistyi vauhdikkaasti. Peliä oli käyty vain pari minuuttia, kun Pyry Kärkkäinen rikkoi rangaistusalueen sisällä. Pallo vietiin pilkulle ja Tendeng asteli pallon taakse. Rangaistuspotku kuitenkin kimposi suoraan tolpasta päätyrajan yli ja Lahti selviytyi tilanteesta ilman takaiskua.

Hieman tunnin pelin jälkeen nähtiin erittäin vauhdikas neliminuuttinen. Laidalla viilettänyt Mikael Soisalo vei hetkellisesti Hauhiaa ja ampui pallon Pakkasen ohi ja tilanteeksi 1-1. Seuraavalla minuutilla iski puolestaan Lahti. Kuhnurit sahasivat vierailijan puolustuksen halki. Santeri Hostikalla oli jo vetopaikka, mutta hänen vetonsa tavoitti vielä takatolpalla Mikko Hauhian, joka pääsi tälläämään sydämensä kyllyydestä Lahden uudestaan johtoon.

Ilves kuittasi heti perään. Lauri Ala-Myllymäki pääsi ampumaan Lahden rangaistusalueella. Pallo otti kimmokkeen Aleksi Paanasen selästä yli Pakkasen ja meni maaliin. Peli oli jälleen tasan, mutta vain hetken. Seuraavalla minuutilla Lahti siirtyi kolmannen kerran johtoon. Bonilha sai pallon vapaasti oikealla laidalla ja ampui noin rangaistusalueen rajalta pallon ohi epävarmasti pelanneen Mika Hilanderin. Maali oli brasilialaiselle uran ensimmäinen kuhnurimaali.

Maalien jälkeen Kuhnurit joutuivat pahaan alakynteen. Ilves ei kuitenkaan saanut kuin yhden todellisen maalipaikan. Soisalon tykittämä vapaapotku oli menossa aivan Lahden maalin yläkulmaan, mutta Pakkanen venytti itsensä pallon eteen ja torjui tilanteen kulmaksi. Lopussa nähtiin myös liigadebyytti, kun Lahti vaihtoi kentälle nuoren Paavo Voutilaisen Hostikan tilalle. Kolmen minuutin lisäajan jälkeen ottelun erotuomari Marko Grönholm vihelsi ottelun päättyneeksi Lahden 3-2 -voittoon ja kentällä nähtiin joukko iloisia lahtelaisia.

PK-35 Vantaa - FC Lahti lauantaina 13.8. kello 16.00 Myyrmäen stadionilla ja Ilves - HIFK lauantaina 13.8. kello 16.00 Tammelan stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.