AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

32

(1-0)

Yleisöä 1787

Ilves
4-5-1
vko.32 // 9.8.2016

Ennakko: FC Lahti-Ilves

Ennakko: FC Lahti-Ilves

FC Lahti haki viime sunnuntaina pisteen HJK:n kotikentältä ja jatkaa pisteiden metsästystä keskiviikkona kotikentällään Ilvestä vastaan.

Lahti on kohdannut kahdessa edellisessä ottelussaan sarjan kärkijoukkueet IFK Mariehamnin sekä HJK:n ja onnistunut venymään kummassakin ottelussa tasapeleihin. Tulokset ovat tuoneet joukkueelle itseluottamusta ja Ilvestä vastaan lähdetään pelaamaan vain voitto mielessä.

- Lähdemme tietysti metsästämää voittoa. Kahdessa edellisessä pelissä kärkijoukkueita vastaan olemme saaneet hyvät tulokset mukaan. Positiiviset asiat pitää ottaa mukaan. Mariehamn-peli oli vahva kokonaisuus, mutta HJK:ta vastaan jäätiin vähän jyrän alle. Joukkue osoitti kuitenkin luonnetta ja taistelutahtoa.

- Pärjättiin kärkijengejä vastaan. Nyt vastaan tulee niitä joukkueita, jotka pitäisi voittaa, päävalmentaja Toni Korkeakunnas sanoo.

Ilves on FC Lahden tavoin pienessä tasapeliputkessa. Alkukaudesta ilman pistejakoja pitkään edennyt Ilves on pelannut kolme edellistä otteluaan kaikki tasan.

- Ottelutahti on nyt kiivaimmillaan. Meillä on yksi huilipäivä enemmän kuin Lahdella ja toivottavasti se näkyy positiivisesti. Tällaisessa otteluruuhkassa pelaajien palautuminen on tärkessä roolissa. Se, onko kentällä olevat pelaajat fressejä, ratkaisee todella paljon.

- Meidän kokoonpanossa on keskiviikkona pientä rotaatiota ja koitetaan saada lisää tuoreita jalkoja kentälle, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss.

Kuhnurit vahvistuivat kahdella Zenitistä saapuneella lainapelaajalla, kun maalivahti Aleksandr Vasjutin ja monikäyttöinen keskikenttäpelaaja Pavel Osipov liittyivät joukkueen vahvuuteen loppukauden ajaksi. Sairastuvalta ei ole odotettavissa vahvistuksia vielä keskiviikon peliin.

- Paavo Voutilainen tulee meidän mukaan ja nuorempi (Driton) Shala, kun Akatemialla ei ole päällekkäistä peliä. (Jussi) Länsitalo ja (Pyry) Kärkkäinen eivät ole mukana. (Jani) Tanska sai kovan puujalan HJK:ta vastaan, mutta eiköhän hän taistele itsensä pelikuntoon, Korkeakunnas valaisee.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat keskiviikkona varmuudella puolustaja Felipe Aspegren, keskikenttäpelaajat Eero Korte ja Marco Matrone sekä hyökkääjä Mika Lahtinen. Lopullinen kokoonpano selviää keskiviikon aikana.


FC Lahti-Ilves keskiviikkona 10.8. kello 18.30 Lahden stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.