AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
PK-35 Vantaa
4-4-2

11

(1-0)

Yleisöä 868

FC Lahti
4-3-3
vko.32 // 12.8.2016

Ennakko: PK-35 Vantaa-FC Lahti

Ennakko: PK-35 Vantaa-FC Lahti

PK-35 Vantaa saa lauantaina vieraita Päijät-Hämeestä, kun FC Lahti saapuu Myyrmäkeen. Ottelu pelataan kello 16.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa lähtee otteluun sarjataulukon viimeiseltä sijalta. Liigalisenssikomitean määräämän pistemenetyksen myötä joukkue sai lisää kylmää vettä niskaansa, mutta Punamustien taistelu jatkuu. Säilymiseen on matkaa yhdeksän pistettä, joten pisteitä kaivataan kipeästi. Joukkue aikoo kuitenkin taistella sarjapaikastaan viimeiseen asti.

Heinäkuun lopussa päävalmentajaksi nousseen Pasi Pihamaan johdolla PK-35 Vantaa on pelannut kolme tiukkaa ottelua, joista joukkue on raapinut kaksi tasapelipistettä. Keskiviikkoiltana PK-35 Vantaa osoitti vahvaa taistelutahtoa nousemalla turkulaisen FC Interin vieraana kahdesti tappiasemasta tasoihin.

PK-35 Vantaan päävalmentajan Pasi Pihamaan mukaan joukkue pääsee jatkamaan pistejahtiaan kelvollisista lähtökohdista. Joukkue uskoo omaan tekemiseensä, vaikka sarjatilanne on haastava.

– Tämä on samanlainen peli kuin kaikki muutkin. Meillä on vain tärkeitä pelejä. Lähtökohdat ovat nyt ihan hyvät. Saimme hyvän tasapelin Turusta ja treeneissä on ollut hyvä fiilis. Tämä on meille kuitenkin jo kolmas peli viikkoon, joten saa nähdä, näkyykö se väsymyksenä, Pihamaa tuumii seuransa verkkosivuilla.

Punamustille tuli kuitenkin keskiviikon FC Inter –tasapelin jälkeen uusi takaisku. Pelikieltonsa kärsinyt kapteeni Kim Raimi joutuu seuraamaan huomisen ottelun pohjevamman takia sivusta.

– Ei tästä näköjään liian helppoa tehdä. Kim käy tänään magneettikuvissa. Sen jälkeen tiedämme hänen tilanteestaan enemmän, Pihamaa kertoi.

Lauantain ottelun kokoonpanotilannetta helpottaa se, että pelikieltonsa kärsinyt Marcus Heimonen palaa kokoonpanoon. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Nosh A Lody, Bob Diasonama ja kapteeni Raimi.

FC Lahden heinäkuu oli varsin murheellinen, sillä joukkue ei onnistunut voittamaan yhtäkään ottelua viidestä pelatusta. Elokuun vire näyttäisi olevan selvästi parempi, sillä kahdesta pelatusta ottelusta joukkue on pelannut yhden tasapelin ja voittanut kertaalleen. Lahti oli viime sunnuntaina pitkään kiinni vierasvoitossa HJK:n vieraana, mutta menetti johtoasemansa lisäajan viimeisellä minuutilla. 2-2 –tasapeliin päättyneessä ottelussa HJK oli selvästi niskan päällä pelillisesti, eikä lopputulosta voi oikeusmurhana pitää, vaikka se lahtelaisittain tuntuukin karvaalta.

Kuluvan viikon keskiviikkona Lahti otti voiton Ilveksen kustannuksella lukemin 3-2. Joukkue seilaakin nyt kolmen ottelun tappiottomassa putkessa, sillä ennen HJK-ottelua Lahti venyi kotikentällään silloista sarjajohtajaa IFK Mariehamnia vastaan 1-1 –tasapeliin. Viime aikaiset hyvät tulokset ovat varmasti tehneet hyvää joukkueen itseluottamukselle. Joukkueen ongelmat ovat olleet viime peleissä pallollisessa pelaamisessa. Pelien loppuhetkillä joukkue on sortunut hätäilyyn pallollisena ja joutunut sitä kautta vetäytymään turhan painokkaasti omalle kenttäpuoliskolleen. Joukkueen taisteluilme on kuitenkin ollut kunnossa ja se on ehdoton edellytys jatkossakin pistetilin karttumiselle.

Lahden pelaajatilanne paranee sitten viime ottelun. Venäläisten lainapelaajien Aleksandr Vasjutinin sekä Pavel Osipovin peliluvat on saatu kuntoon ja he ovat päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen käytettävissä. Loukkaantuneina jatkaa edelleen Hassan Sesay, Jussi Länsitalo sekä Drilon Shala.


PK-35 Vantaa - FC Lahti lauantaina 13.8. kello 16.00 Myyrmäen stadionilla. Ottelu nähdään osana Nelosen Futiskierros-lähetystä. Ottelu esitetään kokonaisuudessaan suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: PK-35 Vantaan verkkosivut, FC Lahden verkkosivut