4-4-2
vko.32 // 14.8.2016

IFK Mariehamn sarjakärkeen (VPS-IFK Mariehamn 0-2)

Thomas Mäkinen teki ensimmäisen Veikkausliigamaalinsa. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn meni päivän ainoassa Veikkausliigaottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan johtoon 11 minuutin pelin jälkeen Kristian Kojolan maalilla. Loppulukemat 2-0 (1-0) sinetöi tuomarin antamalla lisäajalla Thomas Mäkinen.

Ottelun avausjakso alkoi VPS:n pallonhallinnalla, mutta reippaan viiden minuutin jälkeen IFK Mariehamn painoi pelin muutamalla nopealla hyökkäyksellä VPS-päätyyn ja sai muutamia perättäisiä kulmapotkuja. Erikoistilanteiden kautta luodun paineen aikana syntyi myös tärkeä avausmaali, kun Kristian Kojola sijoitti pallon tolpan kautta ohi Evgeni Kobozevin ottelun 12. peliminuutilla.

Maalin jälkeen VPS ei lannistunut vaan päinvastoin, otti pelin haltuunsa ja pääsi useita kertoja tuomaan pallon aivan boksin tuntumaan rakentaen jokusen tekopaikankin. Maalin asti palloa ei kuitenkaan saatu.

Toisen jakson alussa VPS:n kirivaihde koki kovan kolauksen, kun avausjaksolla heppoisesti keltaisen kortin saanut Steven Morrissey otti toisen varoituksensa ja ajettiin ulos.

Hetken VPS joutui Maarianhaminan juoksuttamaksi, mutta sitten se otti pelin hallinnan itselleen, vaikka pelasi vajaalla. Muutamaa puolittaista tekopaikkaa lukuun ottamatta maaleja ei kuitenkaan syntynyt ja IFK Mariehamn iski toisen osumansa aivan ottelun lopussa nopealla vastaiskulla.

IFK nousi voiton myötä sarjan piikkipaikalle. VPS jatkaa neljäntenä.

VPS-HJK sunnuntaina 21.8. kello 18.30 Elisa Stadionilla ja IFK Mariehamn-HIFK sunnuntaina 21.8. kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.