AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
PS Kemi
4-4-2

31

(0-0)

Yleisöä 2273

RoPS
4-3-3
vko.33 // 19.8.2016

Ennakko: PS Kemi-RoPS

Ennakko: PS Kemi-RoPS

Kauden kolmas Lapin derby Rovaniemen Palloseuran ja PS Kemin välillä otellaan lauantaina Kemin Sauvosaaren luonnonnurmella.

RoPS on voittanut joukkueiden molemmat edelliset kohtaamiset, kesäkuussa Sauvosaaressa 2-0 ja reilu viikko sitten Keskuskentällä 5-0. RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen haluaa unohtaa näiden otteluiden loppunumerot.

- Edellisten kohtaamisten tuloksista on etua ainoastaan Kemille, Malinen huomauttaa.

- Jos me alkaisimme niitä muistelemaan, se olisi meille vain taakaksi. Meidän täytyy etsiä voimat ihan muista asioista, ja sitä olemme koko tämän viikon tehneet.

Kesän lyhyen suvantovaiheen jälkeen Kemissä on onnistuttu kääntämään joukkueen kurssi uudelleen kohti myötätuulta. Tällä hetkellä PS Kemi on kuntopuntarissa kolmantena. Alla on arvokas 3-1 -kotivoitto FC Interistä. RoPS puolestaan kärsi pitkästä aikaa ensimmäisen tappionsa häviämällä viime lauantaina SJK:lle samoin 3-1 -lukemin.

Napapiirillä jouduttiin kuluneella viikolla käsittelemään 10 ottelun tappiottoman putken katkeamista Seinäjoella.

- Tappion jälkeen joukkueen kanssa on aina tekemistä, jotta osataan keskittyä oikeisiin asioihin. Mutta kyllä minä pelaajani tunnen. Siellä on kunnianhimoisia urheilijoita, joilla on palava halu näyttää, Malinen luottaa.

Lisämausteensa otteluun tuo PS Kemin kapteenin ja pitkäaikaisen tehohyökkääjän Billy Ionsin jäähyväiset. Tämän ottelun jälkeen Ions siirtyy Pohjanmaalle Seinäjoen Jalkapallokerhon riveihin. Paikallisottelun lisäksi PS Kemillä on aivan erityinen syy pelata paitsi joukkueelle ja kaupungille myös Billy Ionsille.

PS Kemin terveystilanne on hyvä, varmasti poissa ovat vain Jusa Impiö ja Muller.


PS Kemi – RoPS lauantaina 20.8. kello 16.00 Sauvosaaren kentällä. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut