Yleisöä 3560

4-5-1
vko.33 // 20.8.2016

SJK karisti Ilves-kammonsa (SJK-Ilves 4-0)

SJK otti kauden ensimmäiset pisteensä Ilvekseltä vakuuttavasti kaatamalla tamperelaiset lauantaina kotonaan 4-0 (2-0).

Roope Riski vei isännät johtoon jo 7. minuutilla ja tuplasi SJK-johdon puolen tunnin pelin jälkeen. Jussi Vasara niittasi hiukan ennen tunnin täyttymistä numerot 3-0. Riski täydensi vielä hattutemppunsa lisäajalla iskemällä loppunumerot 4-0.

Ottelu alkoi heti SJK:n komennossa ja Ilveksellä oli vaikeuksia päästä ulos korkeasta prässistä. Ensimmäistä maalia juhlittiinkin jo 8 minuutin jälkeen, kun Jussi Vasara nosti todella komeasti pallon yli Ilves puolustuksen ja sen taakse ehtineelle Roope Riskille. Riski sijoitti pallon varmasti ohi Ilves vahti Mika Hilanderin.

Peli jatkui SJK:n komennossa, joskin Ilveskin sai muutaman tilanteen puolikkaan. Ilveksen paras tilanne syntyi, kun Mikael Soisalo pääsi livahtamaan karkuun oikealta ja koitti sijoittaa pallon etualakulmaan nopealla pistolla. Mihkel Aksalu oli kuitenkin hereillä ja torjui pallon tolpan avustuksella.

2-0 maali syntyi jälleen Riskin toimesta. Ariel Tuco Ngueukam lähti kilpajuoksuun oikealta laidalta entisen SJK kapteeni Pavle Milosavljevicin kanssa, tavoitellen pitkää pystysyöttöä. Näytti jo että pallo menee päädystä yli, mutta Tuco harhautti ovelasti rytminvaihdoksella Milosavljevicin irti pallosta ja ohitti tämän hienosti. Tuco näki maalinedustalle nousseen Riskin ja syötti kovaa maatapitkin pallon tälle. Riski sai laittaa pallon tyhjiin.

Tuco olisi voinut viedä SJK:n jo pidemmälle karkumatkalle, kun SJK pelasi näyttävän ja nopean vastahyökkäyksen. Ensin Riski otti pallon omalla puoliskolla keskikentän tuntumassa ja vaihtoi pitkällä ristipallolla puolen oikealla vauhtiin päässeelle Vasaralle. Vasara näki Tucon toisella laidalla ja pelasikin pallon tälle. Tuco koitti sijoittaa oikeaoppisesti pallon taka-alakulmaan, mutta tällä kertaa Hilander vei pidemmän korren jalkatorjunnalla.

SJK:lta jäi ensimmäisellä puoliajalla kenties rangaistuspotkukin saamatta, kun Jarkko Hurme nousi hyvin oikealta Ilveksen rangaistusalueelle ja tämä revittiin maahan olkapäästä. Koko kotiyleisön hämmästykseksi erotuomari Mikko Mörö ei tilanteessa nähnyt rikettä ja peli jatkui melkoisella flipperipallolla Ilveksen maalin edesä.

Toisella puoliajalla Vasara vei SJK:n 3-0 johtoon, napattuaan pallon puolustajalta ja sijoittaen pallon varmasti taka-alakulmaan. Peliä oli siinä vaiheessa takana hiukan alle tunti. Vaihdosta sisään tullut Toni Lehtinen oli laittaa pallon myös erikoistilanteen jälkitilanteesta maaliin lähietäisyydeltä, mutta tällä kertaa kokeneen maalitykin viimeistely ei onnistunut ja pallo meni hiukan yli yläriman.

Roope Riski viimeisteli hattutemppunsa, kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa. Hän pääsi hienosti vasemmalta karkuun, mutta Milosavljevic ehti taklaamaan ja horjuttamaan häntä hiukan. Hilander tuli maalistaan vastaan, mutta Riski onnnistuikin pitämään tasapainonsa ja kiersi Hilanderin, laittaen 4-0 loppulukemat taululle. Riski nousi hattutemppunsa myötä Veikkausliigan maalipörssin kärkeen 13 maalillaan.

HIFK - SJK lauantaina 27.8. kello 16.00 Sonera Stadiumilla ja Ilves - RoPS keskiviikkona 24.8. kello 18.30 Tammelan stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.