AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

10

(0-0)

Yleisöä 1205

HIFK
4-4-2
vko.33 // 21.8.2016

Kangaskolkan maali riitti (IFK Mariehamn-HIFK 1-0)

Kangaskolkan maali riitti (IFK Mariehamn-HIFK 1-0)

IFK Mariehamn sai sunnuntaina revanssin Helsingin IFK:sta. Kaksi viikkoa sitten Tähtipaidat haki saarelta 5-2-voiton, mutta tällä kertaa kotijoukkueelle riitti voittoon yksi maali. Kaatosateessa ottelun ainokaisesta vastasi rangaistuspotkusta kauden kolmannella osumallaan Aleksei Kangaskolkka 47. minuutilla.

Ottelun alku oli varovaista tunnustelua sateen liukastamalla nurmella. Ensimmäinen laukaus nähtiin seitsemännellä minuutilla, kun Ville Salmikivi riisti pallon isäntien harhasyötöstä, mutta laukaus lähti yli maalin. Mariehamnin vuoro oli yrittää sen jälkeen: ensin Gabriel Petrovicin veto kohti Tomi Maanojaa ja sitten kahdesti Dever Orgill yli maalin.

Ottelu oli kotijoukkueen hallussa taukoon asti, mutta Amos Ekhalien ja Brian Spanin yrityksetkin jäivät tuloksettomiksi.

Heti toisen jakson alussa Orgill ehti rankkarialueella palloon ennen Maanojaa, ja kontaktista tuomittiin rankkari sekä HIFK-veskarille varoitus. Aleksei Kangaskolkka tälläsi pallon vasurillaan itsestään katsoen maalin vasempaan nurkkaan.

Isännät jatkoivat painostustaan, mutta maalitykki Orgillilla ei ollut sunnuntaina paras päivänsä lukuisista paikoista huolimatta. HIFK pääsi aivan ottelun lopussa kertaalleen ohi isäntien betonisen puolustuksen, mutta Walter Viitala pystyi peittämään Pekka Sihvolan vedon lähietäisyydeltä.

Kun HJK jäi Vaasassa maalittomaan tasapeliin, kasvatti IFK Mariehamn sarjajohtonsa neljään pisteeseen.


IFK Mariehamn-VPS sunnuntaina 28.8. kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla ja HIFK-SJK lauantaina 27.8. kello 16.00 Sonera Stadiumilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.