AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

10

(0-0)

Yleisöä 1205

HIFK
4-4-2
vko.33 // 20.8.2016

Ennakko: IFK Mariehamn-HIFK

Ennakko: IFK Mariehamn-HIFK

IFK Mariehamn hakee sunnuntaina revanssia kaksi viikkoa sitten Maarianhaminasta voiton hakeneesta kaimaseura HIFK:sta.

HIFK haki edellisessä kohtaamisessa peräti 5-2-voiton sitä ennen koko kaudella vain kymmenen osumaa päästäneestä Grönvittistä. Nyt isännille tarjoutuu pikainen mahdollisuus revanssiin.

Tuota tappiota seurasi IFK:lle toinenkin, kun KuPS otti niukan voiton, mutta viime viikonloppuna maarianhaminalaiset hakivat tärkeän voiton VPS:sta ja nousivat jälleen sarjataulukon kärkeen. HIFK puolestaan on ollut hyvässä nosteessa Antti Muurisen tartuttua peräsimeen, mutta viimeksi Ilveksen vieraana HIFK joutui taipumaan tappioon.

Isäntien leirissä revanssihenki on varmasti vahva.

- Puolustimme aivan liian huonosti koko kenttäalueella ja päästimme maaleja kaikin mahdollisin eri tavoin, Grönvitt-luotsi Peter Lundberg tuskaili edellisen HIFK-ottelun jälkeen.

Kotijoukkue taistelee tiukasti mestaruudesta, mutta paljon on pelissä myös HIFK:lla. HIFK:n sarjasijoitus on kymmenes ja pistesarakkeessa on 18 sarjapistettä. Karsijan paikalla 11. sijalla oleva FC Inter on tasapisteissä yhtä monella pelatulla ottelulla ja piste-ero yhdeksäntenä olevaan FC Lahteen on kahdeksan pistettä.

– Meillä on nyt ollut aikaa levätä Ilves-ottelun jälkeen ja olemme päässeet viikkorytmiin hyvin kiinni. Pelaajilla on nälkää enemmän. Ilves-ottelu oli meille kolmas kuuden päivän sisällä ja olimme selkeästi huonolla jalalla heitä vastaan. Odotan joukkueelta pirteää peliesitystä ja raikkautta. Yllätysmahdollisuus on aina olemassa, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

IFK Mariehamn palasi takaisin voittojen tielle viime sunnuntaina kahden hävityn ottelun jälkeen, kun saarelaiset kävivät hakemassa 2-0 vierasvoiton Vaasan Palloseurasta. Joukkueen paras maalintekijä Dever Orgill on tehnyt tällä kaudella yhdeksän maalia ja jamaikalaishyökkääjä on antanut neljä maaliin johtanutta syöttöä. Orgill teki kaksi maalia HIFK:n ja IFK Mariehamnin edellisessä kohtaamisessa.

– IFK Mariehamn pelasi erinomaisen pelin VPS:aa vastaan. Se oli vakuuttava esitys. Joukkue teki todella paljon töitä ja myös Orgill sekä Assis olivat vahvasti puolustuspelaamisessa mukana. IFK Mariehamn sai nopeasti käännettyä kurssin kahden tappion jälkeen. He ovat varmasti tänään meidän kanssa paljon paremmin hereillä kuin viimeksi, Muurinen sanoo.

– IFK Mariehamn johtaa sarjaa. Se tuo lisävirtaa heidän pelaamiseen ja joukkueessa on varmasti hyvä itseluottamus. Kova ottelu tiedossa.

HIFK:n kokoonpanosta ovat sivussa Jukka Halme (alaraajavamma), Emil Conti (alaraajavamma), Ville Taulo (alaraajavamma), Tommi Vesala (yläraajavamma) sekä maalivahti Carljohan Eriksson (alaraajavamma).


IFK Mariehamn-HIFK sunnuntaina 21.8. kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut