AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 4321

HJK
4-3-3
vko.33 // 20.8.2016

Ennakko: VPS-HJK

Ennakko: VPS-HJK

Sunnuntaina VPS:n muuttoviikko ja Elisa Stadionin avajaiset huipentuvat Veikkausliigan kärkikamppailulla VPS-HJK.

Vaasaan saapuva vastustaja ja sarjataulukon tämänhetkinen kakkonen on monella mittarilla maan laadukkain.

– Iso seura, iso budjetti ja omalla tavallaan Suomen suurin. Nautimme päästä pelaamaan kovia jengejä vastaan kovia matseja. HJK-ottelu herättää positiivisia ajatuksia, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen sanoo.

VPS on pelannut Elisa stadionilla hyvin. Se on kärsinyt uudella kotipyhätöllä vain yhden tappion viime ottelussa IFK Mariehamnia vastaan.

– Kyllä meidän pitää etenkin kotikentällä esittää energistä peliä. Asenne ja kurinalaisuus pitää olla kohdillaan ja olen varma, että jokaisella pelaajalla on energinen asenne, kun peli vihelletään käyntiin sunnuntaina kello 18:30. Motivaatio on kaikilla valmiiksi ja jokainen haluaa tehdä otteluissa asiat niin hyvin kuin mahdollista, Vuorinen paalutti.

Tilanne sarjataulukon suhteen on kutkuttava. Kolme pistettä on tasaisessa sarjassa iso juttu jokaisessa pelissä.

– Ei tulosta auta kentällä miettiä. Pitää keskittyä omaan pelaamiseen ja tekemiseen ja laittaa energia siihen. Se mitä tehdään kentällä, merkkaa ja tulos tulee sitä myötä, Vuorinen kommentoi.

Joukkueen pelaajistossa on loukkaantumisten suhteen joitain kysymysmerkkejä, mutta Raita on saamassa erään tärkeän pelurin takaisin kokoonpanoon.

– Jesper Engström tulee takaisin FC YPA:sta lainalta meille nyt ja taistelee saman tien avauksen paikasta. "Jepen" tekeminen treeneissä on näyttänyt todella hyvältä, Vuorinen päätti.

Entä millaista peliä odottaa sunnuntaina Mika Lehkosuo?

- On hienoa päästä pelaamaan Vaasan uudelle jalkapallostadionille avajaisotteluun. Tiukka peli on tulossa, mutta me olemme erittäin motivoituneita parantamaan pelimme osa-alueita, jotta pääsemme taas voittojen tielle, Lehkosuo totesi.

- Vaasa avaa peliään alhaalta rohkeasti ja on usein miten hallinnut palloa vastustajaansa enemmän. Meille on tärkeää rytmittää puolustamisemme järkevästi. Onnistuessamme riistoissa ylhäältä, olemme nopeasti maalipaikoilla. Toisaalta emme voi juosta liian pitkiä aikoja pallon perässä väsyttäen itsemme.

Nähdäänkö HJK:n kokoonpanossa muutoksia?

- Ousman Jallow on saanut peliluvan kuntoon ja on kokoonpanossa. Anthony Annan on puolestaan taas käytettävissä kärsittyään pelikieltonsa.


VPS-HJK sunnuntaina 21.8. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: VPS:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut