Yleisöä 3297

4-5-1
vko.34 // 27.8.2016

HIFK karkasi voittoon SJK:sta (HIFK-SJK 3-1)

HIFK otti arvokkaat pisteet lauantaina kaadettuaan SJK:n kotonaan Sonera Stadiumilla numeroin 3-1 (1-0).

Aleksi Ristola vei HIFK:n johtoon reilu kymmenen minuuttia ennen taukovihellystä ja SJK:n tasoituksesta vastasi toisen jakson alussa Roope Riski. Pelikello tikitti jo viimeistä viisiminuuttista, kun Jani Bäckman huudatti kotiyleisöä viimeistelemällä HIFK:n voittomaalin ja varmemmaksi vakuudeksi Ville Salmikivi niittasi vielä loppunumerot 3-1.

SJK oli ensimmäisellä puoliajalla enemmän palloa hallitsevampi joukkue, mutta se ei saanut murrettua HIFK:n yhtenäistä puolustuslinjaa. HIFK siirtyikin ottelussa 1-0 johtoon 34. peliminuutilla kulmapotkusta. Viidennen ottelunsa IFK-paidassa pelannut Mika Väyrynen keskitti maalille ja hyökkääjä Pekka Sihvola puski etutolpan lähettyviltä tähtirinnat johtoon. Maali oli Sihvolalle kauden kuudes Veikkausliigassa.

Tauolla SJK suoritti yhden pelaajavaihdon, kun joukkueiden edellisessä kohtaamisessa osunut Tuco tuli kentälle ilmeisesti loukkaantuneen Jussi Vasaran tilalle. 50. peliminuutilla SJK nousi tasoihin, kun PS Kemistä seinäjokilaisryhmään siirtyneen Billy Ionsin erinomainen oikean jalan keskitys löysi maalinedustalle yksin jääneen Roope Riskin, joka puski pallon verkkoon HIFK-maalivahti Tomi Maanojan käsien kautta. Maali oli Veikkausliigan maalipörssin kärkinimelle liigakauden 14.

Ottelu näytti jo päättyvän 1-1 tasapeliin, mutta HIFK onnistui järjestämään kotiyleisön riemuksi todellisen nousun. Ensin kentälle vaihdettu Jani Bäckman pääsi lakaisemaan liigakauden toisen maalinsa boksin sisältä 87. peliminuutilla oman fanipäädyn edessä. Vain minuuttia myöhemmin Juho Mäkelä laittoi pitkän pallon kohti Ville Salmikiveä, joka taisteli pallosta Andorran maajoukkuepuolustaja Marc Valesin. Valesin pusku kohti SJK-maalivahti Mihkel Aksalua jäi vajaaksi ja Salmikivi ohitti vastaantulleen Aksalun upeasti längistä ja sijoitti pallon varmasti verkkoon. Maali oli Salmikivelle kauden kuudes Veikkausliigassa.

HIFK nousi kolmella pisteellä pois liigakarsijan paikalta ja sarjataulukossa kymmenenneksi. Takana 11. sijalla oleva FC Inter on tasapisteissä HIFK:n kanssa ja yhdeksäntenä keikkuva FC Lahti on viiden pisteen päässä molemmista joukkueista.

HIFK-VPS perjantaina 9.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla ja SJK-FC Inter perjantaina 9.9. kello 18.30 OmaSp Stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut