AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

31

(1-0)

Yleisöä 3297

SJK
4-5-1
vko.34 // 26.8.2016

Ennakko: HIFK-SJK

Ennakko: HIFK-SJK

SJK matkustaa perjantaina Helsinkiin ja kohtaa siellä lauantaina Sonera Stadiumilla HIFK:n klo 16.00 alkavassa ottelussa.

Ottelu on molemmille joukkueille erittäin tärkeä, sillä kotijoukkue taistelee sarjapaikastaan ja SJK hamuaa sarjan kärkipaikoille.

- Siitä tulee kova ottelu. He palaavat kotistadionilleen kahden vierastappion jälkeen, joten he haluavat taatusti näyttää kotiyleisölleen ja faneilleen, arvelee SJK:n valmentaja Brian Page.

- Tiedämme että HIFK tulee olemaan vaikeasti murrettava ja yhtenäisesti koko joukkueella taisteleva vastus. Joten meidän täytyy olla kärsivällisiä ja keskittyä peliin. Pitää olla huolellinen, ettemme anna heille palloa ja mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin, Page jatkaa.

HIFK-leirissä on pantu merkille SJK:ssa elokuussa tapahtunut pelaajaliikenne.

– SJK on vahvistunut merkittävästi, kun Ions siirtyi seuran riveihin. Hän oli ilman muuta PS Kemin paras hyökkääjä ja todella kova vahvistus SJK:lle. Lisäksi Aimar vahvistaa jo ennestään vahvaa SJK:n ryhmää. Viimeksi pelasimme tasapelin ja uskon, että meillä on lauantaina hyvät mahdollisuudet. SJK on hallitseva Suomen mestari, jolla on erittäin vahva kokoonpano, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

– He tulevat varmasti pelaamaan Riskin sekä Ionsin kautta palloja puolustuksen selustaan, joten niissä meidän täytyy olla erityisen hereillä. Puolustuksessamme ei saa olla liikaa tilaa ja meidän täytyy pystyä peittämään riittävä määrä syöttölinjoja.

SJK-leirissä uskotaan vahvasti, että pisteet ovat haettavissa Sonera Stadiumilta.

- Se on siis kova ottelu, mutta olemme siihen valmiita. Voimme lähteä hyvällä itseluottamuksella vieraspeliin, sillä tiedän että pystymme satuttamaan heitä siellä, kunhan vain pidämme omat rivimme yhtenäisinä. Odotan innolla lauantaita. Uskon että siitä tulee hieman samankaltainen ottelu kuin se oli siellä viimeksikin, mutta tällä vireelllä millä me olemme pelanneet viime viikkojen ottelut, uskon että tällä kertaa me ollemme siellä menestyksekkäämpiä, päättää Simo Valakarin valmennustiimiin kuuluva Brian Page.

HIFK:lta ovat sivussa varmuudella SJK-ottelusta Jukka Halme, Ville Taulo, Emil Conti sekä Tommi Vesala.

Viime kotiottelun alla SJK:n viimeistelyharjoituksissa lievästi itseään loukannut Mehmet Hetemaj, huilannee vielä lauantaina ja miestä tuuraa tarvittaessa tälläkin kertaa hyvään iskuun päässyt Richie Dorman. Sivussa on myös varmuudella vielä Johannes Laaksonen, mutta hänkin osallistuu jo joukkueen harjoituksiin. Muuten koko ryhmä on käytettävissä. Käytettävissä on myös keskiviikkona medialle ja kannattajille esitellyt Billy Ions ja puolustaja Aimar. Keskiviikona myös esitelty Marc Vales, on jo ehtinyt pelata aiemminkin kolmessa ottelussa. Ions ja Aimar tuovat SJK:lle lisävaihtoehtoja hyökkäykseen ja puolustukseen.


HIFK - SJK lauantaina 27.8. kello 16.00 Sonera Stadiumilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut