KuPS
4-5-1
vko.34 // 28.8.2016

HJK Morelosin maalilla sarjakärkeen (HJK-KuPS 1-0)

HJK kuittasi parin viikon takaisen kotitappionsa KuPS:lle sunnuntaina. Helsinkiläiset palasivat sarjakärkeen 1-0 (1-0)-voitolla, kun Maarianhaminassa IFK pelasi VPS:n kanssa maalittoman tasapelin.

Pari viikkoa takaperin KuPS kaatoi kylmää vettä Klubin niskaan, kun se poistui Sonera Stadiumilta voittajana kahden loppuhetkien maalin turvin. Tällä kertaa HJK näytti kaapin paikan. Lopputulos 1-0 ei kerro pelin koko kuvaa, sillä vain kuopiolaisten erinomainen maalivahtipeli piti lukemat niukkana.

Ottelu lähti käyntiin todella aktiivisesti. Vieraat prässäsivät armotta HJK:n pitäessä palloa. Isäntien ensimmäinen tekopaikka tuli kulmapotkun jälkitilanteesta, kun peliä oli tahkottu 13 minuuttia. Edellisessä ottelussa kahdesti osunut Ousman Jallow onnistui pelaajaruuhkan keskeltä tökkäämään palloa, mutta peliväline kimposi tolpasta takaisin kentälle.

Myös kuopiolaiset saivat luotua tilanteita. Pallo painui kuitenkin kerta toisensa jälkeen ohi Thomas Dähnen vartioiman HJK-maalin.

HJK loi paikkoja runsaasti laitojen kautta. Nikolai Alho ja Odu haastoivat ahkerasti ja jakoivat palloa boksiin. Alfredo Morelosille avautui loistava sauma iskeä avausosuma 37. minuutin kohdalla, mutta kolumbialaisen pusku suuntautui päin KuPS-vahti Johannes Kreidliä.

Heti Morelosin tilanteen jälkeen Klubi oli jälleen lähellä iskeä kulmatilanteesta. Tällä kertaa Sebastian Dahlströmin laukaus kilahti kuitenkin ylärimaan.

Klubin painostus tuotti lopulta tulosta aivan ensimmäisen jakson lopulla. Alfredo Morelos sai palloon jalkaansa rangaistuspilkun kohdalla, eikä Kreidl ehtinyt kuin katseellaan kolumbialaisen kääntölaukauksen perään. Maali oli hyökkääjälle jo kauden kahdestoista.

Toinen puoliaika jatkui aivan yhtä vauhdikkaana, kuin ensimmäinen nelivitonenkin. Paikkoja syntyi heti jakson alussa molempiin päihin. Lähimpänä maalia oli jälleen Morelos, jonka puskun Kreidl kuitenkin torjui erinomaisesti.

Sairastelun jälkeen paluun kokoonpanoon tehnyt Alho teki tilaa kentällä Mikael Forssellille 72. minuutin kohdalla. Forssell loikin heti itselleen tekopaikan, mutta Kreidl onnistui vaivoin venymään pallon tielle.

HJK loi painetta viimeisille minuuteille asti, mutta lisäosumia ei nähty. Kokonaisuutena ottelu oli kuitenkin Klubilta erinomainen ja kentällä nähtiin monia onnistujia.

Kolmen pisteen myötä HJK nousi sarjan piikkipaikalle. Ottelun vähemmän pelannut IFK Mariehamn vaanii pisteen päässä.

PS Kemi – HJK perjantaina 9.9. kello 17:30 Sauvosaaren kentällä ja KuPS - IFK Mariehamn perjantaina 9.9. kello 18:30 Savon Sanomat Areenalla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.