AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

10

(1-0)

Yleisöä 3025

KuPS
4-5-1
vko.34 // 27.8.2016

Ennakko: HJK-KuPS

Ennakko: HJK-KuPS

HJK ja KuPS iskevät yhteen 24. sarjakierroksen ottelussa Sonera Stadiumilla sunnuntaina.

Kuopiolaiset saapuvat Veikkausliigassa Helsinkiin jo toisen kerran parin viikon sisään. Edellinen kamppailu päättyi Klubin kannalta surkeasti, kun 2-1 voitto suli lisäajalla 2-3 tappioksi.

Sen jälkeen HJK kävi pelaamassa Vaasassa maalittoman tasapelin ja keskiviikkona PK-35 kaatui 2-0. Vantaalaisia vastaan sinivalkoisten pelissä oli paljon hyviä aineksia. Vaikka joukkue joutui pelaamaan tunnin vajaalla Aapo Halmeen ulosajon takia, pysyi peli hallussa ja pari vapauttavaa maaliakin saatiin tehtyä.

HJK on sarjakakkosena ja KuPS tiukasti mukana mitalikamppailussa. Miten tiukka taistelu sunnuntain pelistä on tulossa ja miten KuPS voitetaan, päävalmentaja Mika Lehkosuo?

- KuPS:lla on kolme voittoa alla peräkkäin, joten he ovat hyvässä vireessä. Heidän pelitapansa on meillä tuoreessa muistissa. He olivat pari viikkoa sitten vahvoja vastahyökkäyksissä ja erikoistilanteissa. Meidän hyökkäyspelaamisemme on isossa roolissa sunnuntain pelin lopputuloksen kannalta. Meidän on pidettävä hyvä tasapaino hyökätessämme, jottei KuPS pääse vastahyökkäyksiin. Lisäksi hyökkäyskolmanneksella meidän on oltava tehokkaampia kuin edellisessä kohtaamisessa. Haluamme voittaa intensiivisellä esityksellä.

KuPS-toppari Babacar Diallo siirtyi viime viikonlopun sarjakierroksen jälkeen IltaSanomien IS-tähtikisan kärkipaikalle 21 tähdellään. Diallo puski PK-35 Vantaa -pelissä tämän kauden toisen liigamaalinsa. Uusi hyökkääjä Sasa Jovovic viimeisteli viime sunnuntaina ensimmäisen maalinsa KuPS-paidassa ja kapteeni Petteri Pennanen ampui jo kauden kuudennen liigaosumansa. Nuoret savolaiskasvatit Ilmari Niskanen ja Saku Savolainen olivat myös hyvässä vedossa PK-pelissä.

Kuopiolaisten tavoitteena on ollut parantaa peliesitystään sarjakauden edetessä. Hyvää kotivirettä on saatu nyt siirrettyä vieraskentillekin. Tätä pyritään jatkamaan sunnuntaina Helsingissä.

- Sunnuntaina pääsemme jälleen Soneralle pelaamaan. HJK sai henkisesti tärkeän voiton PK-35:stä viime kierroksella, joten vaikea ottelu on edessä, KuPS-valmentaja Marko Rajamäki toteaa.

Millaisen kokoonpanon Klubi sitten saa kentälle?

- Hyvän. Myös hyökkäyspään pelaajatilanne paranee, koska Nikolai Alho on toipunut sairaudestaan ja saamme hänet mukaan kokoonpanoon. Ensi kertaa kokoonpanossa nähdään myös 18-vuotias ghanalainen laitahyökkääjä Evans Mensah.


HJK - KuPS sunnuntaina 28.8. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HJK:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut