Yleisöä 3112

4-5-1
vko.37 // 12.9.2016

VPS ja KuPS jakoivat pisteet (VPS-KuPS 1-1)

VPS ja KuPS jakoivat pisteet Vaasassa numeroin 1-1. Jonas Levänen vei VPS:n johtoon, mutta KuPSin Saku Savolainen tasoitti puntit.

Ottelun avausjaksolla peli oli todella tarkkaa ja melko hidastempoista. VPS piti kenties palloa ja sai muutamia kertoja rakennettua aihioita murtautuakseen KuPSin selustaan, mutta varsinaisia maalipaikkoja se ei luonut.

Vaan ei niitä kyllä luonut vierailijakaan. Muutamaan otteeseen kuopiolaiset aiheuttivat päänvaivaa VPS:lle korkealla prässillään, mutta hätää ei isännillä ollut. Kaiken kaikkiaan ensimmäinen jakso oli hidastempoista, fyysistä painimista.

Toisella puoliajalle peliin tuli enemmän vauhtia. Peli alkoi aaltoilla ja kumpikin alkoi luoda edes puolittaisia maalipaikkoja. Puolustaminen oli edelleen tarkkaa, mutta vauhti ja tila lisääntyivät kentällä.

63. peliminuutilla Jonas Levänen räjäytti kotiyleisön hurraamaan pommittamalla Vepsun nopean hyökkäyksen päätteeksi pallon etukulmasta sisään ohi hölmistyneen KuPS-vahti Johannes Kreidlin.

Maalin jälkeenkin VPS loi maukkaan paikan vielä Andre Clennonille, jonka laukaus pölisi kuitenkin taivaan tuuliin.

KuPS alkoi painostaa loppua kohden ja vain kuusi minuuttia ennen loppua Juha Hakolan mainio kulma löysi takatolpalta Saku Savolaisen, jonka pusku taisi lopulta kimpoilla VPS-pelaajien kautta maaliin. Nämä lukemat pysyivät ja peli päättyi pistejakoon luvuin 1-1.

Ilves-VPS perjantaina 16.9. kello 18.30 Tammelan stadionilla ja FC Lahti-KuPS perjantaina 16.9. kello 18.30 Lahden stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.