AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-4-2

11

(0-0)

Yleisöä 3112

KuPS
4-5-1
vko.36 // 11.9.2016

Ennakko: VPS-KuPS

Ennakko: VPS-KuPS

Vaasan ja Kuopion Palloseurojen Veikkausliigakausi jatkuu maanantai-iltana Vaasan uudistetulla jalkapallostadionilla.

VPS on esiintynyt vahvasti omalla stadionillaan. Myös kuopiolaisten peli on kehittynyt hienosti kauden edetessä. Tästä osoituksena KuPS-joukkue kiipesi perjantain kierroksen jälkeen kuntopuntarin kärkipaikalle.

- Toivottavasti pystymme jatkamaan vahvaa pelaamistamme Vaasassa. IFK Mariehamnia vastaan pelissämme oli paljon hyvää, KuPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki toteaa.

VPS on tasaisessa sarjataulukossa neljäntenä tasapisteissä kuopiolaisten kanssa. Edessä on tasainen ottelu, jossa pienet yksityiskohdat ratkaisevat.

Vepsun päävalmentaja Petri Vuorinen oli sunnuntai-iltana rauhallisin mielin. Turhaa painetta ei kannata tulevasta kamppailusta ottaa, vaikka monen tahon mielestä kyseessä on hyvä ettei kuuden pisteen ottelu.

– Eipä tässä mitään ihmeempiä. Joukkueet ovat suorittanut tasasesti tähän saakka, joskin hieman eri tavoilla. Olemme samassa tilanteessa joukkueina sarjataulukossa. En näe, että kyseessä on kuuden pisteen ottelu. Kukaan ei vielä karkaa, eikä tämä ratkaise loppuasetelmaa, vaikka voitto auttaakin loppukautta ajatellen, Vuorinen pyöritteli.

Odotettavissa on jälleen kerran erikoistilanteissa vaarallinen ja tarkasti puolustava KuPS.

– Kaikilla joukkueilla Suomessa on haasteita heitä vastaan erikoistilanteissa. Heillä on muutama tosi pitkä pelaaja. Viimeksi onnistuimme pitämään maali puhtaana erikoistilanteiden siinä missä muunkin pelin osalta, joten siitä pitää ammentaa tähän matsiin itseluottamusta.

Vepsulta poissa ovat KuPS-kamppailusta ainakin Pyry Soiri ja Eero Tamminen – molemmat alaraajavamman vuoksi.

– Pyryn toipumista ei varmaan tarvitse kauaa odotella. Eerosta ei pysty tällä hetkellä sanomaan. Hän on toki ollut nyt kuumeessakin koko viikon. Eeron kohdalla kyseessä on vanha vaiva. Lisäksi Joonas Vahtera sai edellisessä pelissä tällin. Katsotaan hänen tilannettaan vielä pelipäivänä, Vuorinen jutteli.

Kuopiolaisten terveystilanne on hyvä. Näin ollen kokoonpanoon ei ole odotettavissa muutoksia.


VPS-KuPS maanantaina 12.9 kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: VPS:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut