Yleisöä 560

4-5-1
vko.37 // 12.9.2016

Ilvekselle kolmas voitto putkeen (PK-35 Vantaa-Ilves 1-3)

Ilves nappasi maanantaina kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun PK-35 Vantaa kaatui vieraskentällä 3-1. Leo Väisänen osui isännille, Emile Paul Tendeng, Lauri Ala-Myllymäki ja Felipe Aspegren vieraille.

Ilves haki maanantai-iltana tärkeän vierasvoiton, kun PK-35 Vantaa kaatui numeroin 1-3 (0-3). Ottelun parhaana pelaaja palkittiin jälleen kerran Ilveksen senegalilainen tähtipelaaja Emile Paul Tendeng. Voitto oli Ilvekselle kolmas perättäinen ja samalla joukkue nousi jo sarjakolmoseksi.

Vierasjoukkue Ilves aloitti ottelun mainiosti. Tendeng pelattiin puolittaiseen läpiajoon heti 5. minuutilla. Varma sijoitus ja pallo maaliin, 0-1. Ja lisää tuli, kun 11 minuuttia oli pelattuna. Nyt puolestaan Jonne Hjelm syötti Lauri Ala-Myllymäen hyvään paikkaan ja pallo oli maalissa, 0-2. Ala-Myllymäelle maali oli jo kolmannessa ottelussa peräkkäin.

Myös kotijoukkue PK-35 pääsi hyökkäämään pari kerta puolivaarallisesti, mutta Ilves-puolustus oli viime hetkillä välillä. Ala-Myllymäellä oli loistopaikka lisätä Ilveksen johtoa 18. minuutilla, mutta kotimaalivahti Samu Volotinen torjui upeasti puolittaisen läpiajon päätteeksi lähteneen laukauksen.

Ottelu jatkui varsin tasaisesti ja molemmat joukkueet pitivät vuorollaan palloa. Sitten 34. minuutilla nähtiin hieno maali, kun Ilveksen taiturimainen Tendeng jakeli herkkupaikan laitapakki Felipe Aspegrenille, joka sijoitti pallon vasempaan alakulmaan, 0-3. Tuo oli samalla Aspegren uran avausmaali Veikkausliigassa.

Avausjaksolla ei enempää maaleja nähty, joten tauolle Ilveksen 0-3-johdossa

Toinen jakso eteni Ilveksen voimakkaassa pallonhallinnassa. Palloa siirreltiin pelaajalta toiselle ja puolivaarallisia hyökkäyksiä luotiin jatkuvasti. PK-35 puolusti kuitenkin tiiviisti joukkueena ja hyviä maalipaikkoja ei liiemmin ilmaantunut.

Ilves koko takaiskun 67. minuutilla, kun kapteeni Antti Hynynen liukastui harmittoman näköisessä tilanteessa. Hyny piteli tuskaisena jalkaansa ja hänet jouduttiin ottamaan vaihtoon. Tilalle kirmasi Heikki Aho hyvällä sykkeellä. Pian myös Ala-Myllymäki joutui tulemaan vaihtoon jalkatällin takia ja tilalle kirmasi energinen Mikael Soisalo.

Peli eteni kohti loppua Ilveksen täydellisessä hallinnassa, mutta loistopaikkoja ei enää saatu aikaiseksi. Sen sijaan PK-35 Vantaa sai tehtyä vielä kavennusmaalin 87. minuutilla, kun puolustaja Leo Väisänen tökkäsi pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta, 1-3. Nuo olivat myös loppulukemat.

RoPS-PK-35 Vantaa perjantaina 16.9. kello 18.30 Rovaniemen keskuskentällä ja Ilves-VPS perjantaina 16.9. kello 18.30 Tammelan stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.