AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
PK-35 Vantaa
3-5-2

13

(0-3)

Yleisöä 560

Ilves
4-5-1
vko.36 // 11.9.2016

Ennakko: PK-35 Vantaa-Ilves

Ennakko: PK-35 Vantaa-Ilves

Ilves matkustaa maanantaina Vantaalle, missä isäntäjoukkueena toimii PK-35 Vantaa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahteen otteeseen. Toukokuun puolivälissä Tammelassa Ilves oli parempi numeroin 2-0 Tuure Siiran ja Mikael Soisalon osumilla. Elokuun alussa Vantaalla lopputuloksena oli puolestaan tasapeli numeroin 1-1. Ilveksen maalista vastasi tuolloin Pavle Milosavljevic.

Punamustien päävalmentajan Pasi Pihamaan mukaan PK-35 Vantaa tekee kokoonpanonsa joitakin muutoksia perjantain FC Lahti –otteluun nähden.

– Molemmilla joukkueilla on ollut sama palautumisaika. Vaihdamme muutamia pelaajia. Annamme nuorille pelaajille uusia kokemuksia ja taas uusille pelaajille mahdollisuuden näyttää.

– Tärkeintä on, että saamme pelattua ehjän 90-minuuttisen. Lisäksi nuoret pelaajat saavat toivottavasti hyödyllistä kokemusta, Pihamaa sanoi.

PK-35 Vantaa on jäänyt viime otteluissaan ilman maaleja. Pihamaa toivoo nuorelle ryhmälle onnistumisia ja hyviä tuloksia, mutta myöntää maalinteon olevan haastavaa.

– Lähdemme moneen peliin vähän altavastaajina ja joudumme puolustamaan. Lisäksi meillä ei vielä oikein ole sellaista rutiinia, joten maalipaikkojen saaminen on usein vaikeaa.

Vastustajajoukkue Ilves taistelee Veikkausliigassa edelleen mitaleista. Pihamaan mukaan vastaan asettuu hyvätasoinen joukkue.

– Vastus ei ainakaan helpotu perjantain peliin nähden. Ilves on kova joukkue, joka on pelannut hyvin koko kauden. Heillä on hyviä yksilöitä, mutta he tekevät myös joukkueena duunia molempiin suuntiin. Luvassa on varmasti vaikea peli, mutta toivottavasti keksimme jotain yllätyksiä, Pihamaa ennakoi.

Ilves on pelannut tällä kaudella 25 ottelua, joista saldona on 12 voittoa, neljä tasuria ja yhdeksän tappiota. Kasassa on yhteensä 40 sarjapistettä ja sarjasijoitus on kuudes. Sarjakolmosena majaileva KuPS on kuitenkin ainoastaan yhden pisteen edellä, joten mitalikamppailu käy kuumana. Viime ottelussaan perjantaina Ilves kaatoi kotonaan Tammelassa RoPS:n numeroin 2-1 (1-0) Lauri Ala-Myllymäen ja Emile Paul Tendengin maaleilla.

PK-35 Vantaan kokoonpanosta puuttuvat loukkaantumisten takia Kastriot Kastrati, Omar Khary ja Mnwas Awari. Lisäksi Ymer Xhaferi on pelikiellossa. Viime ottelun flunssan takia huilannut Mombilo sen sijaan saattaa palata kokoonpanoon.

Keltapaitojen kokoonpanosta puuttuvat maanantaina loukkaantumisten takia keskikenttämies Eero Korte sekä hyökkääjä Mika Lahtinen. Lisäksi pari nuorisolupausta on pois, sillä keskikenttäpelaaja Diogo Tomas on pelannut viikolla kaksi junnupeliä ja puolustaja Martti Haukioja on ollut viime päivät Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen mukana.

- Ei ole todellakaan helppo peli luvassa. Vastustaja varmasti taistelee jokaisesta pallosta ja pelikenttä jo itsessään tekee ottelusta haastavan. Toinen peli lyhyen ajan sisään, joten valmistautumisen ja asenteen on oltava kunnossa, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss toteaa tamperelaisseuran verkkosivuilla.

- Jos asenteemme ei ole heti ensimmäisestä minuutista lähtien kunnossa, niin sitä on todella vaikea saada enää korjattua pelin aikana. Lähdemme hakemaan voittoa hyvällä itseluottamuksella. Täysia tulta päin, kommentoi Wiss.


PK-35 Vantaa-Ilves maanantaina 12.9. kello 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: PK-35 Vantaan verkkosivut, Ilveksen verkkosivut