Yleisöä 4326

4-3-3
vko.37 // 12.9.2016

FC Lahti murskasi sarjajohtajan (HJK-FC Lahti 1-4)

FC Lahti kävi ryöstämässä pisteet Helsingistä kaatamalla sarjajohtaja HJK:n maalein 4-1.

Veikkausliigan piikkipaikalla viilettävä HJK sai Töölössä vieraakseen sarjataulukon yhdeksäntenä olleen FC Lahden. Joukkueiden kahdesta aikaisemmasta kohtaamisesta Klubi oli kerännyt neljä pistettä.

Tällä kertaa vierasjoukkue käytti paikkansa tehokkaasti ja Töölössä nähtiin kauden rumimmat lukemat, kun Lahti poistu kentältä voittajana maalein 1-4.

Ottelun alku oli melko tunnusteleva. Ajoittain jopa agressiivisesti prässännyt vierasjoukkue onnistui hienokseltaan rikkomaan HJK:n pelinrakentelua.

Klubille syntyi kuitenkin hyviäkin hyökkäyksiä. Erityisesti oikealla laidalla väkevästi esiintynyt duo Sebastian Sorsa & Nikolai Alho aiheuttivat lahtelaisten puolustukselle ongelmia.

30. minuutin kohdalla sama kaksikkoi loi loistavan paikan, kun Sorsan pitkä pystysyöttö tavoitti yksin boksiin juosseen Alhon. Hieman pienestä kulmasta lähtenyt veto kilpistyi kuitenkin Lahden maalia vartioineen Aleksandr Vasiutinin jalkoihin.

Kun peliä oli 36 minuuttia takana, iski Lahti pelin ensimmäisestä paikastaan. Kulmapotkun jälkitilanteesta pallo pomppi hieman onnekkaastikkin Kalle Multaselle, jolla oli helppo työ pistää pallo maaliin ohi Thomas Dähnen.

Pian Lahti iski uudelleen terävästi. HJK-puolustus kaatoi Jasse Tuomisen ja pallo vietiin hieman kyseenalaisesti rangaistuspilkulle. Tuominen ei erehtynyt paikasta, vaan laukoi pallon varmasti alakulmaan.

Toinen puoliaika alkoi Klubin kannalta parhaalla mahdollisella tavalla. Morelos karkasi läpiajoon 48 minuutin kohdalla, eikä Buffalon tarkka sijoitus ei jättänyt Vasiutinille mahdollisuutta. Osuma oli kolumbialaiselle kauden 13.

HJK jatkoi kavennusosuman jälkeen hyvää painostusta. Akseli Pelvas pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta vaikeasta asennosta lähtenyt veto painui Vasiutinin syliin.

Kesken Klubin painostuksen vieraat iskivät jälleen. Kauniin sommitelman päätteeksi lahtelaisten kolmannen osuman vapaasta paikasta naulasi Aleksi Paananen.

Klubin painajainen jatkui, kun Lahti iski neljännen osuman kulmatilanteesta. Pallo pomppi jälleen aivan yksin maalinedustalle unohtuneelle Pyry Kärkkäiselle, jonka edessä Dähne oli voimaton.

HJK ei missään vaiheessa saanut kunnollista kiriä päälle. Lahti puolusti tarkasti, eikä Klubin hyökkäykset tuottaneet tarpeeksi laadukkaita maalipaikkoja.

Kurittomuus näkyi myös korttien myötä. Niin Rafinha, kuin Alhokin ajettiin ulos kentältä punaisella kortilla.

HJK jatkaa sarjakärjessä. Ero toisena olevaan IFK Mariehamniin on nyt yksi piste. HJK:n seuraava kamppailu pelataan perjantaina 16.9 kello 18:30, kun Klubi matkaa Turkuun Interin vieraaksi. Siihen mennessä on syytä katsoa peiliin ja pestä kasvot.

FC Inter - HJK perjantaina 16.9. kello 18:30 Veritas Stadionilla ja FC Lahti-KuPS perjantaina 16.9. kello 18:30 Lahden Stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.